Alfa Romeo 147: Spelling geluid bij ....laat ingrijpen etc

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9 jtd

Hallo, sinds een tijdje merk ik dat mijn 147 jtd bij gas geven of gas loslaten een speling op de aandrijving heeft.

Lijkt op een speling op de aandrijf assen of de koppeling. Met remmen is er niets te voellen en voelt het strak aan maar van afremmen op de motor naar ongedoseerd gas erop voelt het als een aandrijg ketting die veel te los zou zitten, een flinke spelling dus. Andersom van gas erop naar afremmen op de motor doet hij dit ook. Ga ik van gas los voorzichtig gedoseerd naar weer een beetje gas erop voel je dit niet omdat je langzaam opbouwd.

Waar moet ik aan denken? Iets in de koppeling? Of diff of Aandrijfas? Motor lijkt bij bergaf, rustig remmend op de motor ook in te houden(minimaal schokkerig, alsof er iets achter aan de auto trekt of een harde tegenwind erop staat).

Km-stand 240.000 en de koppeling gaat al 100.000km veel te zwaar, en zweet wat op de keering daar(een bekend Fiat/Alfa probeem).

Wat denken jullie?

Markiesje

Geplaatst door Markiesje (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Markiesje (0), 8 jaar geleden

Het blijkt in iedergeval dat het inhouden alleen is op de cruise control.
Als met de cruise c de motor afremt probeert hij steeds de snelheid weer op te pakken, in combinatie met de spenning op de bak of deff, lijkt me dat de mogelijke oorzaak.
Met zelf gasgeven doet de auto dit niet, maar is de spelling wel merkbaar. Ik ga denk ik kijken voor een gebruikte goede bak en die eronder zetten. Wordt anders vlug te kostbaar.

Markiesje (0), 8 jaar geleden

Heb nog steeds geen idee, hoop dat het met een andere motor de er nu inkomt direkt mee gepakt wordt. We zullen zien.

Markiesje (0), 8 jaar geleden

Wiellager rechts voor was het probleem, bij montage niet goed genoeg inelkaar gezet. Eruit gehad en spellingsvrij gemonteerd na grondige controle. Nu geen spelling meer voelbaar, loopt weer goed strak nu.

Markiesje (0), 8 jaar geleden

Zie bovenstaande voor de oplossing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.