Alfa Romeo 147: linker koplamp motortje blijft lopen en lamp geheel onderen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 937A2000, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 85

Hoi, ik heb sinds enkele dagen dat de linker koplamp(magnetti Marelli 1 jaar oud), volledig naar onderen blijft staan en het verstellings motortje blijft aan het lopen zodra het dimlicht/grootlicht aan is. De rechter koplamp doet gewoon wat hij moet doen en is dus verstelbaar.

Is dan het motortje zelf defect?

Markiesje

Geplaatst door Markiesje (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

kaleido 1 (1385) PRO, 7 jaar geleden

Ik denk dat hij uit zijn bevestiging ligt of afgebroken is .
Op onderzoek uit zou ik zeggen .

Markiesje (0), 7 jaar geleden

Nee is niets afgebroken, motortje blijft aan de lamp trekken om hem naar onderen te zetten, maar zit tegen de aanslag aan. Voor de tijd was het gewoon inorde.

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 7 jaar geleden

Als je bedoelt dat je een zoemend geluid constant hoort (motortje versteld continu), dan is het motortje op z'n einde. Zit er toevallig vocht in de koplamp?

Mvg diagnoseoplocatie.nl

Markiesje (0), 7 jaar geleden

Geen vocht te bekennen zo, maar in de afgelopen periode met zulke stortbuien en hagel, lag de kap van de koplamp nog op de accu, en heb er honderden km's mee gereden en de kap lag er toen nog. Zag er verder droog uit, maar neemt niet weg dat er vocht in zal zijn gekomen ja.

Markiesje (0), 7 jaar geleden

Ik bedoel eigenlijk ja of het het motortje zelf zal zijn of dat er door een andere regel-unit of schakelaar die spanning zo wordt afgegeven? Dit laatste kan eigenlijk niet want de rechtse koplamp reageerd wel gewoon goed.

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 7 jaar geleden

Is gewoon het motortje, worden vanuit de bcm aangestuurd, gaat tegelijkertijd, dus als het aan de bcm had gelegen, was het bij beide. Zelf ook gehad (ik had vocht in de koplamp)

Mvg diagnoseoplocatie.nl

Markiesje (0), 7 jaar geleden

Oke dank je, dat wou ik even zeker weten.

Bassie888 (0), 6 jaar geleden

Hola, bent u van het probleem af? Ik zit elk jaar met de APK te klungelen. Linker blijft zoemen. Ook eens andere vd sloop geprobeerd. Vocht of vervangen voor een nieuwe koplamp?

enrico Benetti (0), 5 jaar geleden

Ik ben MArkiesje, maar ik kan niet meer op die naam inloggen. Ja was toen opgelost, motortje zelf had ochtschade. Een sluiting dus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.