Alfa Romeo 147: Geluid na verse koppeling

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 937A5000, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Beste auto liefhebbers,

Vandaag iets eigenaardigs opgemerkt bij de 147.
Wanneer ik in de eerste 3 versnellingen optrek en de koppeling intrap om over te schakelen, hoor ik een geluid alsof je ergens een slinger aangeeft en dit onderdeel nog even 1 seconde meedraait.
Daarna in stilstand bekeken: er is een schavend geluid (tikkend, schurend?) te horen wanneer de koppeling omhoog staat.
Druk je de pedaal 1 cm in dan is het weg. Druk je hem verder in en je geeft er gas bij dan hoor je weer alsof er iets meedraait wat niet moet (of in ieder geval niet met dit bijgeluid).

Klein detail, koppeling, vliegwiel, druklager en drukgroep zijn 15 duizend km geleden vervangen. Hierna heb ik 3x gehad dat de treklager los schoot. Deze is er van buitenaf weer ingeklikt. 3x kort na elkaar en de 3de keer is nu 14 duizend km geleden.
Daarnaast zijn gisteren de riemen en spanners vervangen, maar dat zit allemaal aan de andere kant dus dat lijkt me er weinig mee van doen.

Op het geluid na voelt alles verder perfect aan en rijdt het geweldig..

Wat zou er aan de hand kunnen zijn? :(

johannisvens

Geplaatst door johannisvens (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1325) PRO, 7 jaar geleden

Treklager zelf defect , lijkt wel , het los schieten kan schade hebben gegeven , dit is bij juiste montage niet normaal.

johannisvens (0), 5 jaar geleden

Treklager was defect en ook de vork die de lager beweegt. Alles is weer losgegaan en er is een compleet nieuwe set ingekomen. Het was dus inderdaad een geval van onjuiste montage..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.