Alfa Romeo 156: Ratelend geluid bij motorblok vandaan

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AR32201, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 106

Hoi! ik zit met een probleem, blijbaar is mijn radiator leeg gelopen toen ik in de file stond, dit heb ik zelf niet gemerkt tot ik een ratelend geluid hoorde bij mijn motor vandaan. op het moment dat je gas geeft word het geluid harder (stationair ook aanwezig maar niet heel erg), ik heb dus 15 minuten zonder kvs gereden, ik had gelezen dat het ratelende geluid je waterpomp is die zonder kvs zit, nu heb ik dus mijn radiator vervangen en de auto weer lekker vol gegooid met G12, met goede moed de auto gestart en je raadt het al..... geratel is er nog steeds :( iemand een idee wat het kan zijn?
Gr Jesse

jessejay96

Geplaatst door jessejay96 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1460) PRO, 7 jaar geleden

Zie antwoord bij de passat , om welke auto gaat het nu ?

jessejay96 (0), 7 jaar geleden

@kaleido 1, het gaat om de Alfa, ik had de passat verkeerd aangemaakt. en ja ik heb de radiator vervangen omdat hier de kvs uitspoot als ik de motor liet draaien. ook heb ik niet gemerkt dat de kvs eruit was omdat juist te temperatuur netjes rond de 80 graden bleef.

kaleido 1 (1460) PRO, 7 jaar geleden

Oke , dan wordt het dus op zoek naar het ratelende geluid .
Kan inderdaad de waterpomp zijn , maar ook motorschade door het rijden met te weinig koelvloeistof , meter zou wel eens niet goed kunnen zijn , 15 minuten rijden zonder kvs in je motor gaat echt niet goed.

Hans4040 (300) PRO, 7 jaar geleden

Topic bij Passat verwijdert.

mvg.
Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.