Algemeen: Xenon verlichting

Bouwjaar: 2003

Dag allen,

Ik heb Pilot Xenon 5000K setjes, na 2 jaar begint een lamp beetje geel te worden,
nou wil ik weer een 5000K setje kopen (heeft zo'n orginele mogelijke uitstraling (vind ik),

Nu is mijn vraag, als ik een Pilot setje koop, of van Philips/Osram, is de kleurtemp dan het zelfde?
Of zal deze afwijken?
groeten

Turbo20VT

Geplaatst door Turbo20VT (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

sgm (0), 7 jaar geleden

Lampjes van verschillende herkomst en verschillende leeftijd zijn niet gelijk, niet in kleur en bij verschillende types ook niet in lichtbeeld. Xenon verloopt ook van kleur over de levensduur. Dacht eerlijk gezegd dat de kleur juist witter/blauwer zou worden over de tijd. Dat brengt me op (*)
Dus ook hier geldt per 2 wisselen en gelijke lampjes met gelijke leeftijd installeren. Wel bieden fabrikanten als Philips "voor-verouderde" (pre-aged) lampjes aan. Denk alleen dat die lastig te krijgen zijn.

(*) Overigens, als het geen originele Xenon koplampen waren maar omgebouwd halogeen, dan zou ik eerst eens kijken of het niet de reflector of het "glas" is dat geel geworden is. Dit kan gebeuren als de Xenon lamp geen UV coating heeft. Dan wordt je koplamp aangetast door UV. Het vervangen van de lamp heeft dan weinig zin meer, uiteraard.

Als laatste, in het algemeen valt het zwaar tegen wat je daadwerkelijk meer ziet met omgebouwde halogeen koplampen. Je hebt wel meer licht, maar niet verdeeld zoals het moet en je bent de andere weggebruikers al snel tot last.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.