Audi A4 AVANT: Overgang toeren naar stationair onstabiel

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

Hoi,

Ik heb sinds kort een Audi A4 Avant uit '98, met een 1.6 blok (74KW). Het ding loopt als een zonnetje, maar ik heb één klein probleem. Als ik aan het rijden ben en ik rem naar stilstand, dan gaat de motor niet netjes in zijn stationair over. Ik zit dus in de lage toeren op moment dat ik het koppelingspedaal intrap, en wat er dan soms gebeurt (niet altijd, lijkt willekeurig) is dat de toeren een flinke dip maken om vervolgens meteen weer omhoog te schieten en dan weer iets terug te vallen naar een nette stationair. De stationair zelf loopt vervolgens heel stabiel, zonder dipjes of andere gekkigheid. Dus het is op moment van ontkoppelen dat ie een dip in toeren maakt, dan extra toeren draait (om zichzelf draaiende te houden lijkt het) en dan naar een gewone stationair gaat. Het gaspedaal wordt overigens echt onder je voet vandaan getrokken als ie die extra toeren maakt.

De garage had al een slangetje vervangen bij ik dacht dat ze het de 'benzinekamer' noemden? Ik kende het onderdeel niet en ben het inmiddels dus ook vergeten. Dat leek het even beter te maken, maar het probleem is er toch nog. Voordat ik ermee naar de garage ga en zij 101 dingen gaan proberen, dacht ik, laat ik eens kijken of iemand dit probleem herkent.

Alvast bedankt!

Gr.

P.S. tijdens het rijden ook geen dipjes of ander onstabiliteit in de motor, echt alleen bij de overgang naar stationair.

Kornee

Geplaatst door Kornee (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1400) PRO, 7 jaar geleden

Vervuiling in je gasklephuis , valse lucht zijn opties.
Gasklephuis reinigen.
Spuit eens remreiniger rond je inlaattraject en kijk eens of er reactie is.

P. Kelder (0) PRO, 7 jaar geleden

Wat voorkomt en ook gezien de leeftijd / KM van de auto is dat het gasklephuis is uitgesleten.
Reinigen kan maar geeft vaak geen resultaat..

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.