BMW 3-Serie 2006: startprobleem

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: E91, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 120

Beste,

ik rijdt met een bmw 320d van 2006 model E91. Laatste weken heb ik plots een startprobleem. Motor mag koud of warm zijn maak niet uit. Probleem duikt plots op en de wagen start soms de hele dag niet. Soms start hij na half uur proberen opnieuw. Daarna Is die soms goed voor een week zonder problemen.
Ondertussen is de startrelais en de 4 bougies vervangen. Volgens mijn garagist zou het eventueel krukassensor kunnen zijn, die heb ik ook preventief laten vervangen.
Vandaag deed het probleem zich echter opnieuw voor waardoor ik 10 min bezig was om hem in gang te krijgen. Wat mij hierbij opgevallen is dat de toerentalteller niet bewoog bij het starten als het probleem zich voordeed. Echter na 10 min te proberen bewoog het toerentalteller en de wagen sloeg aan.
Batterij is getest, wagen draait dus geen starter probleem.
persoonlijk vermoed ik iets elektronisch probleem of een stomme sensor.

Heeft iemand iets gelijkaardigs meegemaakt of kan er iemand mij helpen?
Ik weet dat de nokkenassensor ook vaak stuk gaat maar volgens mijn weten moet die toch nog aanslaan of ben ik verkeerd? En heeft de nokkenassensor iets te maken met de toerental?

mvg

lionkadir

Geplaatst door lionkadir (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Peter635csi (0), 7 jaar geleden

Kan idd de nokkenas sensor zijn, maar dat geeft ie meestal wel aan bij het uitlezen.

GJBAutos (0) PRO, 7 jaar geleden

Nokkenas sensor heeft niets te maken met het toerental. Als de krukassensor defect is zal hij niet aanslaan.
Is de auto uitgelezen en als dat zo is wat is daar uitgekomen?

gr Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.