BMW 525D: EGR darmpje eraf trekken !

Bouwjaar: 2005

Hoi,

bij mijn bmw e60 525d van 2005 kun je de egr darpmje eraf trekken ! dan blijft die klep lekker dicht en heb je geen vuile uitlaatgassen meer in je inlaat en alleen maar zuivere zuurstofrijke lucht! waardoor de prestaties eigenlijk een beetje beter zouden moeten zijn ! Als ik dat darmpje eraf trek dan "lijkt" het alsof de wagen beter presteert maar daar ben ik niet zeker van! Ik krijg nergens een foutmelding op de dashboard dus dat is al goed ! Echter als ik de wagen uitlees met uitleesapparatuur dan geeft die wel iets aan van EGR... ! Nu is mijn vraag : kan het zijn dak net MINDER vermogen hierdoor ga hebben ? ik merk niet echt iets aan de prestaties/vermogen ! kan het zijn dat de ecu bvb de inspuiting ofzo aanpast doordat die ziet dat de klep dichtblijft ? En ook hoe ziet de ecu dit ? door de mapsensor ofzo ? hoe dan ? Ik denk dat de egr alleen bij deellast word gebruikt en niet bij volle gas dus ,dus als die klep sluit bij volle gas ...ja dan heb je niet betere prestaties bij volgas als je het darmpje er nu op laat of eraf trekt ! wie kan me hierbij helpen ?

kortom ,trek je het darpje eraf ...de ecu ziet dit ,heeft dit negatieve gevolgen voor de prestaties?

BMWvooraltijd

Geplaatst door BMWvooraltijd (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (305) PRO, 7 jaar geleden

Als ik dit allemaal zo lees vraag ik mij af waarom je een diesel gekocht hebt....
Als je een snelle auto met vermogen wil waarom koop je dan geen snelle auto met vermogen?
Daarbij is het lostrekken van "darmpjes" natuurlijk nooit goed.

Dus: alles mooi origineel houden, dan heb je de minste kans op storingen.

kaleido 1 (1595) PRO, 7 jaar geleden

Eens met hans , eerst een roetfilter leeg maken , dan dit verschijnsel , ik denk dat je meer problemen gaat veroorzaken dan oplossen.
Ruil hem in voor een pk monster.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.