Brommobielen Arola : arola starten

Beste mensen, ik heb een Arola probleem waarbij ik wat hulp kan gebruiken. De Arola van mijn vriendin heeft een paar jaar stil gestaan en deed dus niks meer. Er zit inmiddels een nieuwe accu in. Hij maakt nu wel weer contact, maar hij start nog niet. Gezien het lage benzinepeil heb ik er 4 liter benzine ingedaan. Ik weet niet hoe groot de tank is, maar daar zou de benzinemeter toch op moeten reageren. Dit gebeurt niet. Mijn conclusie: benzine komt niet bij motor, er zal een verstopping zijn.



Mijn vraag is nu: hoe verhelp ik deze verstopping? Ik weet niet waar ik moet zijn om uitloop tank te vinden, het hierboven genoemde benzinefilter. Ik weet niet hoe een en ander eruit moet zien. Ik weet niet hoe ik een en ander het beste schoon kan maken. Kunnen jullie mij advies geven?



Alvast bedankt.

werkmarijke

Geplaatst door werkmarijke (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Brommobielen Arola? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Is het wel een benzine motor??? Of een Diesel??

werkmarijke (0), 11 jaar geleden

Het is een benzine motor. Dit is te zien in de Arola info in een ander topic op dit forum. En de reactie van Madwilliam, die hij geplaatst had, is helaas niet terecht gekomen. Dus ik hoop dat hij nog een keer reageert.

Inmiddels is de olie ververst. De benzineleiding is losgekoppeld van de tank, waarmee de tank bewezen doorlaatbaar is. Want hij liep onmiddellijk leeg. Er is een nieuwe bougie gekocht, maar we krijgen de oude niet los. Het wachten is op iemand met een sterkere arm. Overigens bevindt de bougie zich op een andere plek dan op het plaatje van het andere topic.

Hans4040 (290) PRO, 11 jaar geleden

[quote=werkmarijke]Dit is te zien in de Arola info in een ander topic op dit forum.[/quote]
Welk topic? link graag...

Moderator.

werkmarijke (0), 11 jaar geleden

De topic Arola informatie

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Als je een stukje pijp op de bougiesleutel zet ben je zelf al sterker. als je na demontage de bougie in de stekker ervan steekt en je legt hem tegen de cilinderkop, kun je door te starten zien of de bougie vonkt.. Ik denk dat de carburateur verstopt is geraakt door het lange stilstaan.. HEt is een Bing carburateur type 1/12/168

Ik heb een site gevonden
http://www.mopedarmy.com/wiki/Bing

werkmarijke (0), 11 jaar geleden

Helaas, de bougie kregen we ook met WD40 niet los. Gezien de tijdslimiet en het niet kunnen vinden van een reparateur, heeft de eigenaresse de Arola door de sloop laten ophalen. Ik bedank jullie allen harteljik voor jullie moeite.


Groeten, Marijke

Hans4040 (290) PRO, 11 jaar geleden

@ marijke; dit is ook een oplossing
bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Brommobielen Arola of stel zelf een nieuwe vraag.