Brommobielen Arola : Defecte Arola kopen

Hallo allemaal,

Ik kan een Arola kopen aan een goeie prijs maar er is een probleempje, de Arola start slechts met startkabels en valt stil vanaf het moment dat men de startkabels wegneemt. Dus ik neem aan dat de accu kapot is.

Ik heb zelf geen trekhaak dus kan m moeilijk zelf zo meenemen.

Toen dacht k, wel, dan koop k gewoon een accu, ik neem die mee, ik laad die daar even op en ik kan vertrekken :)

Maar toen kwam k te weten, dat het ook zou kunnen, dat de dynamo ook kapot is. En als die kapot is, dan zou k waarschijnlijk weer met een lege accu kunnen zitten tijdens het terugrijden?

Indien zo, dan dacht k, wel, ik kan ook een auto accu meenemen :) Immers, een volgeladen auto accu heeft waarschijnlijk meer dan genoeg energie om de Arola tot thuis te brengen. Dus een auto accu en kabels, als ik die kan verbinden met de motor, zou het dan prima zijn? Of is daar ook iets mis mee?

Vergeef me het vreemde probleem. Ik zou het waarderen als iemand me hieruit kan helpen :)

Arola83

Geplaatst door Arola83 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Brommobielen Arola? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik snap het. Alhoewel het langdurig of veelvuldig leeg zijn niet best is voor een akku, Kan het natuurlijk ook nog dat deze gewoon nog goed is.. Als de motor gestart is gebruikt deze niet heel veel energie meer. Zonder gebruik van verlichting of ruitenwissers kom je een heel eind. Maar een extra akku is niet weg. Als je deze in de auto zet met een startkabel op de - en de massa en de ander op de beide plussen zal het wel gaan.

Arola83 (0), 10 jaar geleden

Ok bedankt Cor !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Brommobielen Arola of stel zelf een nieuwe vraag.