Chevrolet US Trans Sport: Vraag over de koelventilatoren van chevrolet trans sport

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.4

Hallo,

ik heb een vraag over mijn trans sport.

De temperatuur van mijn motor is tijdens het rijden ok. de meter blijft altijd rond het streepje van de 70-75 graden zitten.

Als ik in de file sta gaat de meter omhoog naar 100. nog niet meegemaakt dat hij hoger werd, kon altijd weer doorrijden.

Wanneer moeten de koelventiatoren aanslaan? Worden die aangestuurd door de temperatuursensor en de PCM? of is er een andere schakelaar die dit regelt?

groeten

Frank

frankjhoek

Geplaatst door frankjhoek (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

R_Bakker (0) PRO, 8 jaar geleden

Volgens mij worden deze door de PCM gestuurd er zitten w=n=meen ik 2 relais recht voor in de zekeringkast boven de accu en ook een grote zekering van de vinnen.

Je kan hem met de test kast aansturen via PCM

frankjhoek (0), 8 jaar geleden

ok, dank voor je reactie.

ik heb als particulier natuurlijk geen testbank. Weet je toevalllig bij welke temperatuur de fans moeten inschakelen?

alvast bedankt.

R_Bakker (0) PRO, 8 jaar geleden

Geen idee bij weke temp de vinnen aanslaan

Ik heb een overzicht van het relaiskast onder de kap gemaild

Standaard met airco aan draait de vin rustig alleen als hij erg warm wordt gaat de hoge snelheid aan.

Ik kan met de tester de vinnen aansturen, je kaan even naar Garage Nico Smit in Heerhugowaard bellen of die even met de tester kan kijken of alles naar behoren werkt.

frankjhoek (0), 8 jaar geleden

dank voor de antwoorden,

ik moet even kijken wanneer ik tijd heb om naar hhw te gaan.

Mercury (0) PRO, 8 jaar geleden

Koelvin slaat op hoogste stand pas laat aan, bij 100 graden.. maar de lage stand draait vaak al omdat hiermee de airco wordt gekoled... echter bij een leeg systeem (9 van de 10 keer het geval bij deze autos ivm de kosten) dan schakelt de airco af op drukbeveiliging en zal de vin ook nooit op langzame snelheid draaien...

het beangstigd soms hoe hoog de temperatuur oploopt, en testen, alleen voor de deur.. en nooit door laten lopen in het rode... toevallig net met 1 bezig geweest, relais zijn goed na aansturing vanuit de kast, maar toch geen signaal vanuit de computer naar deze relais... eerst even voor nood een schakelaar ingebouwd zodat de eigenaar handmatig de fans kan aansturen. anders is het spannend op vakantie gaan... (mensen komen vaak te laat met een dergelijk probleem aan)

gr

Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.