Chrysler GRAND VOYAGER: Voyager trilt en valt uit

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.8L 14 TD, Motorinhoud (cc): 2800, Vermogen (kw): 120

Beste allen,

Ik heb een raar probleempje. 2 weken terug begon met auto ineens hevig te trillen tijdens het afremmen. Het kwam van de motor. Het leek alsof die uit wilde vallen. Beetje gas geven en het was weg. Later op die dag weer zelfde probleem.

Alleen deze keer had de auto ook geen vermogen meer. Begin te trillen. Gaf vol gas maar deed niks. Olie lampje ging branden. En viel toen uit. Na het starten reed ie weer normaal verder.

Sindsdien rijdt de auto weer normaal. Al merk ik af en toe wel dat ie klein beetje weer trilt tijdens het rijden. Tot gistermiddag. Gister middag begon die weer hevig te trillen.

Ben ermee naar de dealer geweest. Die zegt simpel van je versnellingsbak moet gereviseerd worden. Kosten ongeveer 3500. Op de foto hieronder staat de foutcode die is uitgelezen.

Ik moet erbij zeggen dat ik de auto bijna een jaar heb. En dat ie vanaf het begin al niet echt soepel schakelt. Vooral van 2 naar 3 schakelt ie niet echt goed. Alsof die slipt. Maar verder altijd prima gereden. Versnellingsbak olie is afgelopen december bij dealer ververst. Heeft niet geholpen.

Vraag is nu, is het echt de versnellingsbak? Kan het niet iets motorisch zijn? Kan de versnellingsbak zo trillen op bijvoorbeeld cruise control en dan uitvallen?

Ik wil deze onkosten vermijden. Ik heb het gevoel dat het iets anders kan zijn. Maar als het echt de bak is dan reviseer ik het wel.

Km stand is 188.642, distributie moet voor 200.000 vervangen worden. Kan dit niet hier iets mee te maken hebben?


[url=https://postimg.org/image/wk6xkcup3/][img]https://s31.postimg.org/wk6xkcup3/146631...[/img][/url]

Desperado1987

Geplaatst door Desperado1987 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Grand Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jvr (0), 7 jaar geleden

Als de auto trilt tijdens het afremmen (zoals in de eerste regel staat), heb je dan je voet op de rem op dat moment, of geef je alleen geen gas meer? Omdat code U0121 blijkbaar met de ABS te maken heeft, zou het kunnen dat de trilling daar vandaan komt. Wellicht is er een sensor bij één van de wielen defect/los/vuil? Wat gebeurt er als je tijdens zo'n trilmoment de versnelling in N zet, is het dan weg?

Is bij het vervangen van de transmissieolie ook het transmissieoliefilter vervangen? In sommige gevallen dient de TCM opnieuw "ingeleerd" te worden, vanwege de nieuwe olie. Dit gaat ook vanzelf (maar duurt soms weken), maar beter is het om het programma er even opnieuw in te zetten: na mijn olie ververst beurt (door garage), heeft de dealer dit gratis voor me gedaan in 5 minuten (2002 Chrysler Sebring, ik neem aan voor CGV ook mogelijk).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Grand Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.