Chrysler NEON: p1684 foutcode

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0L, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 98

hoi, direct na het starten krijg ik een P1684 storing... volgens diverse forums zou er dan ergens een stekker of zo iets niet goed vastzitten ..... klopt dit ?

ace1964

Geplaatst door ace1964 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Neon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

P1684 geeft aan dat de accu is los geweest in de laatste 50 motor starts.
Als de accu los is geweest, dan verdwijnt die informatie (het is dan geen fout) vanzelf weer.

Is de accu niet los geweest, maar krijg je deze na het starten van de motor dan zou ik de accupolen en de massakabels eens goed bekijken.
Mogelijk zit er iets los, of is er een overgangs weerstand.

jvr (0), 7 jaar geleden

Wat oldford zegt. Het is een van de minste erge storingen en geeft alleen aan dat de accuspanning er af is geweest. Als het eenmalig was, zal na 50 keer starten deze code vanzelf uit het geheugen raken.

Als hij telkens terug komt, kan dat komen omdat de computer "denkt" dat de accu los is geweest (lees: accuspanning te laag is geweest). Dat kan komen door slechte of vervuilde accuaansluitingen. Je kunt deze code negeren en hiermee doorrijden, maar beter is het om de accuklemmen even na te (laten) kijken. Want als ze te slecht worden, kun je mogelijk niet meer starten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Neon of stel zelf een nieuwe vraag.