Chrysler CHRYSLER STRATUS: Cv werkt niet met afstandsbediening

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine

Hallo allemaal,

Ik heb een Chrysler Stratus 2.0 AUT waarbij inmiddels de CV wel werkt met de sleutel in de deur, maar nog niet met de afst. bed.

Batterijen bleken niet met de plus-pool naar onder in de houder te liggen, maar ook daar ligt het niet aan.

Kent iemand dit probleem? Ik zou het graag zelf willen oplossen ivm kostenplaatje. Tenzij het niet anders kan, natuurlijk.

Joost1990

Geplaatst door Joost1990 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Stratus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jvr (0), 7 jaar geleden

Nu de batterij juist is geplaatst, is de volgende vraag: is hij wel vol? Zo ja, dan kan het zijn dat deze zender niet bij deze auto hoort (oftewel, de auto herkent het signaal niet). Dan zal de auto geprogrammeerd moeten worden voor deze zender. Dat kan een dealer doen, maar je kunt ook even googlen voor deze procedure om het zelf te doen.

Een mogelijkheid is https://www.youtube.com/watch?v=vfQuhKEf...

1. Turn ignition to run position (as far as you can go without starting engine).

2. Using any Working remote, press the UNLOCK button for 4 to 10 seconds.

3. Within the specified 4 to 10 seconds, continue pressing the UNLOCK buton and press the PANIC button for 1 second and release both buttons at the same time. A chime will sound within 3 seconds to indicate that the vehicle has entered remote programming mode.

4. Within 30 seconds of the chime, press any button on all remotes to be programmed including previously programmed remotes. A chime will sound after each remote is programmed.

5. Turn ignition to OFF and remove key.

6. Test all remotes.

Tevens kan de ontvanger (in de auto) defect zijn. Er bestaan sets die achteraf in vrijwel elke auto zijn in te bouwen (aansluiten op de bestaande cv) zoals

Hans4040 (190) PRO, 7 jaar geleden

Moet je wel een afstandsbediening hebben met een PANIC button, anders werkt het niet...veel Chryslers hebben ze zonder panic button en dan moet je dus naar de dealer.

jvr (0), 7 jaar geleden

Dat klopt. Als je geen panic-knop hebt op de afstandsbediening, moet je de behuizing even open maken (zoals je normaal gesproken doet om de batterij te vervangen) en zie je op de printplaat het contact, op de plek waar de panic-knop had kunnen zitten. Als je dat contact doorverbindt (paperclip, stuiver, sleutel, iets van metaal) alsof het een normale drukknop is, werkt hij wel. Grote kans dat deze evengoed functioneel is (bij mij wel). Als dat niet werkt, of dit contact zit er niet, dan wordt het inderdaad toch de dealer.

Hans4040 (190) PRO, 7 jaar geleden

Interessant; ik heb er hier nog 1 liggen die geprogrammerd moet worden van onze eigen PT.
Ik ga dat proberen, bedankt voor de tip.

Joost1990 (0), 7 jaar geleden

Sorry voor de erg late reactie! Had geen e-mail melding aan staan en totaal niet meer op de site gekeken.

Inmiddels een vriend gesproken die bij Munsterhuis gewerkt heeft, die zegt ook dat ik het bij de dealer moet proberen. Daar ga ik in het nieuwe jaar dan een keer heen. Veel haast heeft het niet gelukkig.

Iedereen bedankt voor de tips, naast de LOCK en UNLOCK button zit er ook een zwart knopje onder. Is dat de PANIC button misschien? Dat stukje metaal, dient dat gelast te worden? Daar ga ik mijn vingers niet aan - haha - branden.

Retourtje Munsterhuis dus!

Fijne dagen,
Joost

jvr (0), 7 jaar geleden

Bij mij vorige bericht ben ik uitgegaan van de bovenste afstandsbediening in de (hierbij) bijgevoegde afbeelding (die in elk geval vanaf 2001 is gebruikt, voor eerdere jaren weet ik het niet zeker). Van het "zwarte knopje er onder" waar je over spreekt, is wellicht de opdruk verdwenen waardoor de functie niet duidelijk meer is. Mogelijk opent deze de achterklep (2 sec. vasthouden).

De onderste afbeelding (ander type afstandsbediening, maar idee is hetzelfde) geeft een voorbeeld van hoe het contact binnenin er uit ziet en eenvoudig bedient kan worden door het kort aan te raken met iets van metaal (lassen of solderen is zeker niet nodig).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Stratus of stel zelf een nieuwe vraag.