Chrysler Sebring: automaat hapert en code P0601

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat

Hallo , wanneer ik de auto start en weg wil rijden gaat de automaat vaak terug in zijn vrij ... enkele seconden wachten en hij schiet weer in de versnelling en ik kan weer rijden . De key dans gedaan en hij geeft code P0601 aan . Ook komt hij niet door de keuring vanwege de co2 meting . De P0601 code heeft te maken met de PCM ... kan het probleem van de bak hier ook mee te maken hebben ? En wat kan ik doen om die code weg te krijgen en te kijken wat er aan de hand kan zijn voor ik bakken met geld uitgeef voor een nieuwe pcm ?

PsyKootje

Geplaatst door PsyKootje (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Sebring? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

De foutcode P0601 geeft aan dat er een probleem met het interne geheugen van de PCM is.
Je kunt proberen om de dealer de software opnieuw te laten laden (als dat kan), anders wordt het een nieuwe PCM.

Het probleem met de uitlaatgas meting kan dan misschien ook opgelost zijn. Maar dat hoeft niet.
Weet je de exacte meetgegevens van de uitlaatgas test? Dus Co, Co2, HC, O2 en lambda getal bij zowel staionair als op toeren.

PsyKootje (0), 7 jaar geleden

De gasmeting is in orde , spruitstuk lekte . Nog steeds code P0601 en P0184 . De motor loopt slecht , stottert bij stationair en optreken gaat moeilijk , eenmaal op toeren loopt ie beter dat duurt ff voordat je daar bent . Kickdown werkt ook niet meer ,ik moet echt rustig beetje bij beetje gassen .

PsyKootje (0), 7 jaar geleden

De automaatbak werkt weer trouwens ,zat gewoon te weinig olie in . lekte onder bij het reservoir ( pakking ).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Sebring of stel zelf een nieuwe vraag.