Chrysler VOYAGER 2.8CRD AUT. HIGH ROOF: automatische versnellingsbak probleem

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2800

beste
gisteren hebben we de wagen naar huis moeten trekken.
ik sla rechts af en gaat uit versnelling precies, hij doet in niks meer vooruit en achteruit. en als de motor draait en ik wil hem in versnelling zetten doet hij niks. zet ik hem dan in parking ratelt hij, zet ik de motor uit dan gaat hij in parking. heb nooit problemen gehad verder met de motor of automaat.
ik zelf hoop dat het juist de aandrijfas is :/ ...
mvg iwan

iwan duwe

Geplaatst door iwan duwe (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jvr (0), 7 jaar geleden

Is het transmissieoliepeil correct? Wordt deze olie op tijd vervangen (juiste type, met filter)? Wat is de km-stand van de auto?

iwan duwe (0), 7 jaar geleden

beste
de km stand is 260000 .
en ik heb er nog niet lang naar kunnen kijken, maar heb wel gezien dat er olie onderaan de auto hangt.

jvr (0), 7 jaar geleden

Auto van elf jaar oud, dan mag er wat olie onder hangen. De vraag is welke olie en in welke mate dit lekt. Maar als alle niveaus op peil zijn en er hoeft niet vaak bijgevuld te worden, zal de oorzaak van het schakel probleem ergens anders liggen (hoewel de kwaliteit van de olie, alsmede het filter, wel een rol kan spelen, zeker als deze -met huidige km-stand- nooit vervangen is geweest).

Voor dit type weet ik het niet zeker (zie instructieboekje), maar vaak wordt het tranmissieoliepeil als volgt gecontroleerd:

-motor op temperatuur
-schakel (bij stilstand met voet op de rem) rustig door alle standen (prndl)
-vervolgens met draaiende motor (in P).

Veeg voor de duidelijkheid de peilstok desnoods eerst even schoon (liefst met alleen vingers en anders met een niet-pluizende doek) en peil dan opnieuw.

Een te laag transmissieolieniveau kan even problematisch zijn als een te hoog niveau (meer druk; schuimvorming).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.