Chrysler PT CRUISER: motor loopt maar wil niet voor of achteruit

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 2.0L, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 104

Wij hebben problemen met onze PT Cruiser uit 2000, automaat. Zaterdag nog gewoon 350 kilometer gereden en totaal geen problemen. Ook geen onverwachte haperingen of rare geluiden. Wel ongeveer 1 1/2 week geleden een nieuwe accu er in laten zetten. Gisteren (zondag) zo maar out of de blue op de snelweg een lichte hapering en net of de versnelling iets bleef hangen. Na 2 minuten was dit over. Vervolgens op plaats van bestemming binnen bebouwde kom een snerend geluid alsof er een vsnaar slipt, daarnaast gevoel power verlies. We moesten stoppen omdat we voorbij het huisnummer waren waar we wezen moesten en toen we verder wilden rijden ging hij niet meer voor of achteruit. Auto uit gezet en hij deed het weer. Na een paar honderd meter het zelfde verhaal. De auto maar op een parkeerplaats gezet en de ANWB gebeld. Gewone olie prima, transmissie olie prima. Geen geluid bij stille motor wanneer je schakelt. Alleen wanneer je de auto start en probeert te rijden krijg je het zelfde snerende julende geluid te horen. Soms rijd je een paar meter of hij gaat geen kant op. ANWB heeft hem uitgelezen en er kwamen wat foutmeldingen mbt de motor naar voren. Vervolgens leeg gemaakt en opnieuw gestart en we konden vooruit ineens een paar meter rijden, bij achteruit wijgerde hij weer. Volgens ANWB kapotte versnellingsbak. Meerdere garages gebeld, allemaal geven ze aan nav het verhaal kapotte versnellingsbak. Overal kan er wel gereviseerd worden maar plaatsen van een 2e handsbak doet men niet. 2 maanden geleden hebben wij deze auto gekocht en hij zag er prima uit ook na check door onafhankelijke garage. Prima bak, goed onderhouden, schone motor, jaren rij plezier. De garage gebeld waar we hem hebben gekocht, veel medeleven en hij gaat ook en een ander na bellen maar hij zit hier niet om de hoek. Wij zitten in Amsterdam en hij in Woerden niet echt handig. Volgens hem kon het wel eens zijn dat de auto in een noodloop zit, wij hebben onze twijfels omdat bij een noodloop er enigzins wel mee gereden kan worden wel eventueel in 1 of 2. Dat doet deze dus totaal niet. Verder nooit geen rijproblemen, geen abnormaal olie verbruik of lekken van olie, hij zuipt niet abnormaal meer benzine (sterker nog hij is vrij zuinig), geen rare geluiden, geen haperingen behalve dan dat de accu ineens er mee op was gehouden. Wij weten het even niet meer, waar kunnen we het beste naar toe? Wie zet er 2e hands versnellingsbakken (in Amsterdam) en is het uberhaubt wel een kapotte versnellingsbak? Heeft iemand hier ervaring mee?

JackyPTcruiser

Geplaatst door JackyPTcruiser (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler PT Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jvr (0), 7 jaar geleden

Een Chrysler dealer kan via uitleesapparatuur de versnellingsbak uitlezen. De meeste "normale" garages (en ANWB) zullen dit niet kunnen. De uitslag daarvan kan je in de juiste richting helpen. Mijn advies is daar eens langs te gaan. Mijn (gebruiks-) ervaring met Chrysler automaat: gebruik altijd de voorgeschreven olie om bij te vullen (Mopar ATF+4 of hoger, maar niet iets "vergelijkbaars" en niet door elkaar) en vervang tijdig de transmissieolie en transmissieoliefilter.

Controleer ook het niveau, wat meestal zo gaat: warme motor, schakel (bij stilstand) langzaam door alle standen (prndl en terug) en peil dan met draaiende motor. Vul nu eventueel bij. Zorg dat er niet te veel in zit, dit kan net zo slecht zijn als te weinig olie. Als de motor koud is, zal het niveau hoger zijn: negeer dit niveau. Raadpleeg voor de zekerheid de manual.

Tevens kan een defect solenoid-pack en/of defecte versnellingsbak sensoren voor problemen zorgen. Dan hoeft de transmissie zelf niets te mankeren. Zo is ooit mijn prndl-switch stuk gegaan waardoor hij pas na enkele seconden achteruit wilde en vooruit soms niet naar overdrive schakelde.

JackyPTcruiser (0), 7 jaar geleden

Inmiddels staat hij bij een garage. Het was een drama om een garage te vinden die ons verder kon helpen. Via de importeer een adres gekregen, die heeft hem zelfs netjes op gehaald en we hebben nu zolang een leenauto. Het is nu afwachten wat ze tegen komen maar de verwachting is dat de bak geheel gereviseerd moet worden. WIj hopen toch dat het ergens meevalt maar we gaan het mee maken. De meesten verklaren ons voor gek dat we zoveel geld er in steken maar de auto is verder super goed onderhouden, de motor is als nieuw, geen zwetende motor of vette olie laag, dus wij nemen de gok. Een 2e handsbak is een heel groot risico en daarbij moet je hem zelf demonteren op de sloop. Wij hebben er voor gekozen dat risico niet te nemen. Daarbij hebben we voor deze auto erg weinig hoeven te betalen, veel minder dan normaal is voor dit type, leeftijd etc. Ik neem je tips van harte mee en zeker wat betreft olie. In ieder geval bedankt voor je reactie.

Hans4040 (295) PRO, 7 jaar geleden

Er zijn genoeg demontage bedrijven die zo`n bak hebben en er garantie op geven.
Zelf demonteren is al jaren niet meer mogelijk op een sloop...
De garage kan hem daar gewoon bestellen en op laten sturen...

https://www.onderdelenlijn.nl/auto-onder...

jvr (0), 7 jaar geleden

Is er al meer bekend over de versnellingsbak? Iedereen denkt anders over zijn/haar auto. Als je het de moeite vindt, waarom niet. Kost misschien wel wat, maar dan weet je wat je hebt en je kunt weer een tijd rijden.

JackyPTcruiser (0), 7 jaar geleden

Inmiddels gerepareerd/gereviseerd. Er bleek toch het een en ander in de bak kapot te zijn. Hij rijd weer rond als vanouds. Hopen dat het daarbij blijft :-) Kosten waren hoog genoeg maar we hebben er tot nu toe geen spijt van. Afgelopen weekend konden we hem weer ophalen en heeft gelijk de nodige kilometers moeten draaien en heeft zich kranig geweerd. Wij zijn in ieder geval weer helemaal happy.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler PT Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.