Citroën XSARA: Remmen werken niet meer

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFX, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Beste leden,

Mij naam is Eric,
Ik heb een citroen xsara 1.4i uit 98 die sinds vandaag een vrij ernstig probleem heeft.
Ik ging parkeren, wil hem op ze handrem zetten en hoor vervolgens iets knappen waarna de hand rem niet meer werkte, ik voelde waneer ik hem omhoog deed totaal geen weerstand meer, alsof die los zit.
Vervolgens ging ik daarna rijden en merkte ik dat me gehele achterremen niet meer werkte en ik amper kon remmen.
Het rempedaal voelt als een spons, er zit totaal geen weerstand meer in en hij remt dus alleen nog op ze voor remmen en remt daar op ook zeer slecht.
Wat wellicht een oorzaak zou kunnen zijn is dat ik pas geleden een noodstop heb moeten maken door een busje voor me dat vol in ze ankers ging. Die stop ging met zo'n 90 kilometer per uur, rem vol in en geen abs dus met geblokkeerde banden tot stilstand gekomen (gelukkig optijd)

Verder is door de garage eerder bij de grote beurt vermeld dat mijn achter rem blokken voor de apk vervangen zouden moeten worden, ik had toen ook last van de blokken die bleven hangen als de handrem er op had gestaan.
Hun gaven aan dat de rem blokken zelf daar ook de oorzaak van waren.

Uiteraard kan het heel goed de dingen die ik benoemd heb de oorzaak zijn van het probleem, maar ik hoop dat hier iemand een indicatie heeft wat er stuk kan zijn en eventueel hoe duur een reparatie ongeveer kan worden!

Met vriendelijke groet,

Eric

Ejn123

Geplaatst door Ejn123 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1610) PRO, 7 jaar geleden

Het antwoord heb je zelf al gegeven , haal de achterremmen maar los , dan kom je de ravage vanzelf tegen.
Kosten kun je zelf bepalen door even te googelen.
Handremkabels links en rechts.
Wielremcilinders links en rechts.
Remvoering .
Remolie 1/2 liter.
En als je pech hebt een hoofdremcilinder.
Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.