Citroën C2: emissie stooring

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: HDI, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 68

Mijn wagen is steeds volgens het onderhoudsboekje op nazicht en onderhoud geweest bij een erkende Citroën dealer. Sinds een jaar heb ik steeds een 'emissie storing' en brandt het lampje van de motordiagnose. Deze melding komt meteen op het dashboard bij koude start. De wagen rijdt dan in horten en stoten, heeft vermogen verlies en kan ik maar 30 km/u. halen. De Citroën dealer heeft telkens de diagnose uitgelezen en vervolgens gereset. Door de reset wordt het probleem echter niet opgelost maar uitgesteld tot de volgende reset. Een reset kost mij 60 euro. De laatste keer beweerde de dealer dat er een probleem was met een injector. Twee van de vier injectoren zijn vervangen geweest. Ook werd er een additief toegevoegd bij de brandstof om het hele emissie systeem te reinigen. Het horten en stoten was in het begin afgenomen, maar nu na slechts 5000 Km gereden te hebben is het weer het zelfde liedje : 'emissie storing'. Ik ben het meer dan beu dat het mij telkens geld kost alhoewel het probleem niet opgelost wordt. De hoofdtechnicus weet ook niet hoe hij het probleem moet aanpakken. Mij lijkt het erop dat dit een frequent probleem van Citroën is en dat de dealer dit niet wil toegeven. Dit is nu mijn derde nieuwe aangekochte Citroën, maar mijn vertrouwen bij Citroën heeft nu wel een ferme deuk gekregen. Bestaan er nog wel techneuten die zich ontfermen over de motor problematiek of kunnen ze enkel en alleen maar afgaan op hun Lexia diagnose enalleen maar resetten and thats it ... ?

Peter Verbovsek

Geplaatst door Peter Verbovsek (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (945) PRO, 7 jaar geleden

Ik zou eens naar een andere garage gaan , dit moet op een fatsoenlijke manier gewoon op te lossen zijn.
Wissen en niet repareren , wie zijn idee was dat ?

harry4203 (315) PRO, 7 jaar geleden

vind dit ook wel een heel aparte manier van repareren. dit is overigens zeker geen frequent probleem van citroen hoor, zou idd ook eens een andere garage opzoeken. er zijn ook echt nog wel monteurs die verder kijken dan t beeldscherm van de lexia of welke tester dan ook.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C2 of stel zelf een nieuwe vraag.