Citroën XSARA PICASSO: Dynamolampje brand en de ruitensproeier functioneert niet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 6FZ, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 85

Na het aanslaan van de motor blijft het lampje branden en functioneert veel andere dingen niet totdat ik een dot gas geef en het lampje uitgaat, alleen blijft de ruitenspoeier wijgeren!! Ik zag dat "renaultmonteurtje" op een dergelijke vraag een wedervraag heeft gesteld of de sproeier t nog wel deed! Is dit een probleem wat jullie herkennen? En wat moet is doen om t op te lossen? Andere dynamo zit er al op, pompje is nieuw!

Fransdeprutser

Geplaatst door Fransdeprutser (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1595) PRO, 7 jaar geleden

Is er een nieuw nieuwe op gekomen of een sloop dynamo ?
Waarschijnlijk wordt je veld niet bekrachtigd , d+ niet in orde.
Krijg je wel spanning op je ruitenwissermotortje ?

Fransdeprutser (0), 7 jaar geleden

Na de dot gas doen alle functies het weer, als D+ niet doorgeeft dan zou het dynamolampje toch niet doven ? Het is een gebruikte dynamo en heeft dus niets opgelost!

Fransdeprutser (0), 7 jaar geleden

Zelf zit ik in de richting van een massaprobleem te denken, als ik de sproeier bedien meet ik wel spanning tussen ze stekkertjes op de pomp, (13 v) nu wil ik morgen een poging doen om de ene draad (geel of rood) rechtstreeks aan de massa knopen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.