Citroën XSARA PICASSO: kachel wordt spontaan koud

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 6FZ, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 85

ik heb mijn Picasso een paar maanden geleden naar de garage gebracht omdat de kachel niet warm werd.
na het uitlezen kwam naar voren dat de watertemperatuur maar 14 graden was en de thermostaat wel 90 graden was. men kwam toen met de oplossing dat de kachelradiateur defect moest zijn.
ik heb deze laten vervangen en probleem opgelost.
maar nu weer het volgende onder het rijden wordt deze spontaan koud dit is meestal rond de 23 graden en als ik hem dan weer hoger zet wordt hij weer warm en dat blijft ook zo maar hij geeft niet meer de warmte die hij in het begin gaf op 28 graden want het werd bloedheet ook met de airco aan. de 1e keer doet hij het wel goed en de andere keer weer niet.
ook een ander ding als ik hem op auto zet en dan op stand 3 op 23 graden dan gaat de blower hoger en lager net of hij de juiste temperatuur niet kan vinden of zo.
wie weet wat dit kan zijn of heeft dit ook wel eens gehad of bekend met dit probleem? dan hoor ik het graag.

bokkenhok

Geplaatst door bokkenhok (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1610) PRO, 7 jaar geleden

Heb je climate control ?

bokkenhok (0), 7 jaar geleden

ja die zit erin.

kaleido 1 (1610) PRO, 7 jaar geleden

Ik zit te denken aan je interieurtemperatuursensor , dat deze niet goed meer meet , ik weet niet waar hij zit bij deze Picasso , vaak bij de spiegel , ik zou deze eens controleren.

bokkenhok (0), 7 jaar geleden

volgens mij zit deze naast het dashboard kasje deze heb ik al schoongemaakt.
het zou kunnen dat de weerstand het niet goed meer doet.
ik zal wel eens op zoek gaan naar een andere om het te proberen wie weet!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.