Citroën Berlingo: Stuur schokt bij draaien

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1900

Bij draaien onder het rijden schokt mijn stuur zowel naar links en rechts draaien. Hij is uitgelijnt, snaar slipt niet,en servopomp staat op pijl met olie. Zijn dat de symtonen voor aanleiding nieuw stuurhuis??.Iemand een idee??Dank je!!

Betondarm

Geplaatst door Betondarm (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 7 jaar geleden

Dat kan , maar ik neig eerder naar een pomp die niet goed meer werkt , laat eens drukken meten .
Controleer tevens de kruiskoppelingen in je stuurstang of deze wel soepel bewegen .

harry4203 (450) PRO, 7 jaar geleden

lijktt of de auto tegenstuurt zeker? zit altijd in stuurhuis.

Betondarm (0), 7 jaar geleden

Klopt het is net of ie tegenstuurt. Denk als het de servopomp is dat ie dan ook moet schokken als ik stationair ter plaatse draait en dan doet hij het niet, enkel bij het rijden.

Betondarm (0), 7 jaar geleden

Ja het is zoals je schrijft,.Kan moeilijk geloven dat het de servopomp is, als ik stil sta draait hij zonder te haperen naar links en rechts.Maar ik voel nergens speling op mijn wielen of kruiskoppelingen...zijn er mogelijkheden om te testen of het, het stuurhuis is??Bij gelegenheid graag nog een antwoordtje. Dank U

harry4203 (450) PRO, 7 jaar geleden

nee, die zijn er eigenlijk niet. de klachten zijn bekent, en vervangen stuurhuis is eigenlijk de enige oplossing. gebruikt stuurhuis kun je opzoeken, maar je moet wel geluk hebben want ze doen dit in meer of mindere mate allemaal.

Betondarm (0), 7 jaar geleden

Ik ben net aan hem bezig, lekker koud op de grond buiten.ff aan het sakkeren met de leidingen,aan de spoorstangen voel ik geen speling, voel wel wat speling in die buis waar het stuur in zit,ff afwachten tot ik hem gans eronderuit heb, dan weet ik meer, hou je op hoogte.Bedankt voor je reactie, tot straks of morgen.

Betondarm (0), 7 jaar geleden

Inmiddels heb ik het stuurhuis eronderuit, wat verschrikkelijk moeilijk ging met die spoorstangen, er is totaal geen speling op de kogels van de spoorstangen, zie ook geen lekkage op de pomp die aan het stuurhuis zit.Zit het probleem dan in het stuurhuispompje, of in het huis zelf waar de olie leidingen naar binnen gaan??Moeilijk te zeggen zeker??

Hans4040 (310) PRO, 7 jaar geleden

@Betondarm;

Je hoeft niet alles te citeren (quoten).
Gewoon direct antwoorden in het vak "bericht" volstaat.

mvg.

harry4203 (450) PRO, 7 jaar geleden

de klacht wordt veroorzaakt door inwendige lekkage in het stuurhuis. dit is helaas niet te repareren. compleet stuurhuis wisselen is enige optie.

Betondarm (0), 7 jaar geleden

(Hans 4040 bedankt ).
Bedankt Harry, ik ga in mn sloopwagen het andere demonteren, denk wel dat ik het ophangframe wat ga laten zakken, want zo was het bijna niet te doen.De bouten , stuur, en leidingen had ik op 'n klein uurtje los,maar dat stuurhuis eruit krijgen duurde meer dan drie uur..Ik laat zeker weten hoe het verloopt, zal wel een dagje of meer over heen gaan.Als bijna 70 jarige buiten op de grond valt niet meer mee!! Alvast allemaal bedankt

Betondarm (0), 7 jaar geleden

Inmiddels stuurhuis vervangen, het schokken is over.Bedankt Harry, en de rest van de mensen voor de toelichting.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.