Dacia LOGAN: verlopen van distributieriem

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K7J A7, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Ik heb momenteel een nieuwe distributieriem en spanrol en waterpomp vervangen. Alles goed gegaan. Bij het stationair lopen van de motor verloopt de riem, naar buiten toe. Zelfs nog een stuk over de het tandwiel.Wat kan de oorzaak zijn. Maakt het uit hoe de spanrol er op ligt .
Heeft iemand hier ervaring mee. Ik ben bang dat de riem er helemaal af loopt.

groet

lieshout

Geplaatst door lieshout (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dacia LOGAN? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (990) PRO, 7 jaar geleden

Dan zal er toch iets niet in lijn liggen , spanrol kan maar op 1 manier op .

lieshout (0), 7 jaar geleden

waterpomp is 1 plaat deze kun je maar op 1 manier bevestigen. En is dicht dus deze is goed. Andere pulleys zijn er niet af geweest dus dat kan het ook niet zijn. Spanrol kan bij dacia op twee manieren. Past onder de bevestigingsas en past ook boven bevestigings as. Ik zou ook zeggen dat je gelijk hebt maar ik kan niks bedenken wat niet in lijn kan liggen.

lieshout (0), 7 jaar geleden

ik ben aan het testen met een losse motor dus niet in de motorsteun bevestigd, kan dit ook een oorzaak zijn.

kaleido 1 (990) PRO, 7 jaar geleden

Spanrol valt toch in een uitsparing , kan volgens mij maar op 1 manier .

kaleido 1 (990) PRO, 7 jaar geleden

Kijk eens op you tube daar staat een duidelijk filmpje , wel russisch , maar is duidelijk te zien van hoe of wat , ook hoe de spanner zit , Dacia k7j camshaftbelt.

lieshout (0), 7 jaar geleden

Hallo Kaleido ,

De riem en spanrol zitten erop. Ook meteen de waterpomp. Oorzaak van aflopen was idd niet in lijn van pulleys. Ik heb ze er vanaf gehaald en weer terug geplaatst. 1 pulley zat een heeeeel klein beetje scheef. Maar nu is het goed . Bedankt voor de reacties. Probleem is opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia LOGAN of stel zelf een nieuwe vraag.