Daewoo-Chevrolet Tacuma: ervaringen chevrolet tacuma op lpg



  • jolanda1983 @ 16/03/2011, 19:01

    Daewoo-Chevrolet Tacuma
    brandstof: LPG

    Wat zijn jullie ervaringen met een chevrolet tacuma op LPG. Wij willen mogelijk zo een auto aanschaffen maar vragen onszelf af of er zowiezo al problemen mee zijn.
    Wij hebben vernomen dat klepzitting snel slijten. Wat zijn jullie ervaringen hiermee.
    We hebben een renault gehad die bij 80.000 km de kleppen uitgesteld waren.

    Alvast bedankt!

    Jolanda


  • primera p11 @ 17/03/2011, 08:09

    Leuke auto,maar alle waar naar zijn geld.
    Kunnen niet best tegen lpg,koppakking geeft sneller de geest.
    Remschijven zijn zwak,snel trillen.
    Ik vind het geen topper,kwalitatief niet geweldig.
    Maar daar is deze site eigenlijk niet voor,gebruikerservaringen zijn er genoeg te vinden op www.autoweek.nl,www.autozine.com.

  • Harald4118 @ 17/03/2011, 13:41

    Ik denk dat de 1.8 er niet zo goed tegen kan, de nieuwere 1.6 zou er beter tegen kunnen.

    Over de 2.0 heb ik geen gegevens.

    Het is inderdaad niet de beste auto die ooit gemaakt is, elektronica problemen (slechte kontakten) kunnen voorkomen.

  • belgil @ 28/03/2011, 06:14

    nou ik ben in het bezit van een tacuma 2006 1.6 16V met 60000km en buiten de rubbers van de stabilisatorstang geen enkele opmerking tot vandaag, erg leuke auto met een zee van plaats en super confortabel.

  • primera p11 @ 28/03/2011, 08:06

    Gilbert,jij rijd zo te zien niet op lpg.
    Dat is juist de vraagstelling,kan deze auto goed op lpg.
    En dat is nou eenmaal niet het sterkste punt van deze auto.
    Als je dan ook de bouwkwaliteit en de zwakke remschijven en de elektrische storingen meeneemt in het totaalplaatje is het geen topper.
    En er zullen ongetwijfeld mensen zijn die een hoop lol ermee hebben,maar door de bank genomen en gebruikers ervaringen lezende is het geen topper.
    En dat zijn nou eenmaal objectieve waarnemingen en meningen.
    Ook de restwaarde van de auto is zeer laag,dus als je er eentje aanschaft moet je de auto ook helemaal afrijden want inruilen omdat tie toch niet zo bevalt doet echt pijn in de portemonnee.

  • belgil @ 28/03/2011, 10:19

    klopt persies primera P11, al wat u zegt zal best kloppen, nu als je op lpg gaat rijden dan weet je toch dat die brandstof veel droger is en er meer kans is op pakkingen en buisjes, en dat is voor alle merken zo, er bestaan wel een paar aditieven om links en rechts bij te doen maar daar blijft het bij ondanks ken ik meer dan 1 tacuma met meer dan 200000km op de teller ook op lpg.
    Uw argument restwaarde, nu die klopt een beetje allen zou ik het nuanceren hoor, de vraag was lpg en we willen zo eentje kopen, hou er wel rekening mee dat ze niet meer nieuw bestaan, dus zal het een tweede hands zijn, dus maakt hij al gebruik van de lage prijs ook omdat het reeds een ingeruilde zal betreffen. Zo blijf je bezig, ik heb gewoon mijn eerlijke mening gegeven, en als het te herdoen zou zijn , kocht ik net dezelfde wagen als nu.

  • primera p11 @ 28/03/2011, 22:32

    Gilbert,het is ook prima om je mening te geven en vat het ook niet persoonlijk op.
    Ik probeer een objectief beeld te geven van een merk of auto,dat is de info waar de TS wat aan heeft.
    Ik zei al:er zullen ongetwijfeld mensen zijn die er plezier mee hebben.
    Maar de gebruikers reviews en de kosten van onderhoud en de lage restwaarde zeggen een hoop over een auto of merk.
    Dat is helaas bij dit type daewoo nou eenmaal niet geweldig.
    En het zijn ook problemen wat een hoop ergernis oplevert en stilstand van het voertuig,en dat wil je nou eenmaal niet op lpg.
    Want je doet dat om juist veel km te gaan maken.

  • Hans4040 @ 28/03/2011, 22:41

    Wij vinden dat jolanda voldoende info heeft, intussen.
    Normaal sluiten wij dit soort topics gelijk, maar deze hebben we gemist blijkbaar.

    welnu, bij deze gesloten.
    mvg,
    Moderator

  • diagnoseapparatuur.nl
  • Smeets