Daewoo-Chevrolet TACUMA: Zoek schokdempers voorzijde

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: F18S2, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 72

Hallo,

Ik heb een Dawaeu Tacuma gekocht. Nu maakt de voorvering lawaai en wil ik deze schokdempers vernieuwen. Hebben jullie enig idee waar ik deze kan bestellen? Namelijk niet bij Mister-Auto, Winparts etc.....

fvanbeesten

Geplaatst door fvanbeesten (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Tacuma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

hobby-monteur (0), 7 jaar geleden

Weet je zeker dat het geen stabilisatorstangen oid zijn?
Lawaaïge schokdempers lijkt mij wat vreemd.

hobby-monteur (0), 7 jaar geleden

Overigens zijn krakende draagarmrubbers wel iets wat typisch bij een Deawoo hoort.

thei11316 (0), 7 jaar geleden

Koppelstangen van de stabalisator stang geeft ook lawaai problemen bij de Tacuma,iets van € 10/stuk bij misterauto.nl

kaleido 1 (965) PRO, 7 jaar geleden

Ik zou eerst eens een gedegen onderzoek uit voeren , voordat je op geluk van alles gaat vervangen , is vaak een dure weg , lukraak vervangen , uiteindelijk zal het juiste deel er wel bij zitten.

peter2301 (0), 7 jaar geleden

Heb zelf ook een Tacuma (erfstuk). Wilde die in eerste instantie zo snel mogelijk weer van de hand doen maar vanwege de financiën blijf ik die voorlopig toch maar rijden. Moet ook zeggen dat de auto mij steeds beter bevalt (zee van ruimte) en zeker nu ik er zelf wat aan sleutel waardoor hij steeds beter gaat rijden. Een van de issues die ik er zelf nog mee heb is dat de auto erg deint, met name na verkeersdrempels helt de auto erg over (bekend??). We hebben zelfs al een keer gehad dat de motor uitviel nadat de auto met de voorkant op straat was gerost. Dat bleek overigens de fuel cut-off switch te zijn die door de klap getriggerd was (zit onder de vulpijp van de ruitensproeiervloeistof). Zelfs de wegenwacht kwam daar niet uit en de dealer wist ook niet precies waar die knop zat. Ik vermoed nu dan ook dat in mijn geval de schokdempers versleten zijn. Staat nog op mijn lijstje om daar wat aan te doen (tegen niet al te hoge kosten natuurlijk). Tot die tijd de verkeersdrempels maar even rustig nemen.

Hoe dan ook heb ik zelf nog niet gekeken naar nieuwe schokdempers maar het bevreemdt mij wel dat die niet online te verkrijgen zijn. Al geïnformeerd bij de lokale automaterialenhandel? Dat krijg je ervan als je zo'n exoot rijdt van een bedrijf dat inmiddels op de fles is :D.

peter2301 (0), 7 jaar geleden

Ok na veel zoeken op internet heb ik een bedrijfje gevonden dat nieuwe schokdempers voor kan leveren voor ongeveer €160 per twee. De persoon die ik sprak zei ook dat de voorste schokdempers een zwak punt zijn bij de Tacuma. Zij importeren ze uit Korea en verkopen ze veel. Ik mag hier natuurlijk niet de naam van dat bedrijfje geven maar als iemand wil weten waar ik ze heb gevonden dan neem effe contact op via de mail of zo.

Ik ben zelf in ieder geval wel van plan om ze binnenkort eens te gaan halen zodat ik van dat ontzettend deinend koetswerk van de Tacuma af ben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Tacuma of stel zelf een nieuwe vraag.