Daewoo-Chevrolet TACUMA: Hoorbare trilling onder de auto tijdens het rijden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: F18S2, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 72

Beste Problemcar,
Mijn probleem is het volgende:
Als ik met deze auto boven de 3000 toeren uitkom tijdens het rijden dan begint ergens onder de auto "iets" te trillen wat aardig lawaai maakt.
Het maakt niet uit in welke versnelling hij staat.
bv als ik in z'n 1 rijdt en de 3000 toeren bereikt dan begint het trillen en idem als ik andere versnellingen gebruik( alsof iemand met een drilboor onder de auto zit) Let wel! dit is een hoorbare trilling geen voelbare trilling.
Wanneer ik gewoon geparkeerd sta en ik laat de motor in z'n vrij boven de 3000 toeren draaien dan is er niets merkbaar van een trilling. Nu heb ik laatst de voorkant van de auto op bokjes gezet zodat de wielen vrij van de grond staan en de motor in de versnelling laten draaien tot boven de 3000 toeren, maar ook dan is er geen trilling merkbaar. Dus puur en alleen maar tijdens het rijden.
Wat mij ook opvalt is dat de trilling alleen merkbaar is tijdens het constant dezelfde snelheid aanhouden, dus niet als ik dik boven de 3000 toeren accelereert of juist gas terug neem dan houd de trilling op.
Ik hoop dat iemand een oplossing hier voor weet want verder is het ondanks de leeftijd een prima auto om in te rijden.
Kareshot

kareschot

Geplaatst door kareschot (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Tacuma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1585) PRO, 7 jaar geleden

Zit er niet een stuk plastic van een wielkuip of bodembeschermplaat los ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Tacuma of stel zelf een nieuwe vraag.