Daewoo-Chevrolet MATIZ: Start probleem

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F8CV, Motorinhoud (cc): 800, Vermogen (kw): 38

Vorig jaar mei heb ik deze auto gekocht met 1 jaar apk erop. sinds ongveer 1 maand geleden startte hij niet meer, anwb er bij gehaald en kwamen tot de conclusie dat de accu goed was, bougies gecheckt en waren in orde. Omdat ik anderhalve week naar het buitenland moest heeft de auto stil gestaan met het idee bij terugkomst er naar te laten kijken. Na 2 weken probeerde ik de matiz te starten, en huppakee na 1 keer proberen lopen als een zonnetje, ik begreep er niks van maar was allang blij. Na 2 weken er dagelijks in gereden te hebben zonder problemen, wilde hij weer niet starten, en de dag erna weer wel. En zo gaat het door. Erg onbetrouwbaar want ik weet nooit wanneer hij of niet start, iemand een idee wat het probleem zou kunnen zijn?

Jeanine

Geplaatst door Jeanine (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

17 Reacties

kaleido 1 (980) PRO, 7 jaar geleden

Start hij niet , of start hij wel maar slaat niet aan ?
Bdp sensor zou de oorzaak kunnen zijn als hij wel start maar niet aanslaat .
Bij niet starten , dient er gemeten worden of er spanning komt op het dunne draadje van de startmotor , komt er wel spanning maar doet de startmotor niets , zit het probleem vermoedelijk in de startmotor.
Alle massa en plus aansluitingen al gecontroleerd op oxidatie ?

Jeanine (0), 7 jaar geleden

Als hij start dan rijd hij prima. Het probleem is dat ik er niet van op aan kan dat hij start..ene keer wel volgende dag weer niet. en de dag erop weer wel...
Dus als ik er een nieuwe startmotor in laat zetten is het opgelost ? Bedankt voor uw reactie ik kan hier wat mee. Ik heb zelf geen verstand van auto s.

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

Gezien het controleren van de bougies denk ik dat de motor wel rond draait tijdens de startpoging (startmotor wekt dus), maar dat de motor niet aan slaat. Ik denk niet dat een nieuwe startmotor het 1e is wat je dan gaat doen.

Ik zou er eens een professional naar laten kijken, anders kon het met vervangen van de verkeerde onderdelen wel eens duur worden.

N.B.: Met niet starten wordt bedoeld dat de startmotor niet draait of de motor niet rond laat draaien tijdens de startpoging.

kaleido 1 (980) PRO, 7 jaar geleden

Precies oldford , er moet even duidelijk worden of hij niet start , en of hij tijdens het starten niet aanslaat , dit is een groot verschil in de oplossing.

Hans4040 (190) PRO, 7 jaar geleden

Jeanine leest niet....

Jeanine (0), 7 jaar geleden

Jeanine leest wel ;-) maar heeft het een beetje druk...

Erg verwarrend het punt is dat als ik het geld had om de auto naar de garage te brengen ik dat allang had gedaan. Maar als ze een vrouw binnen zien stappen, zien ze dollartekens in de ogen want ben minimaal 2 keer flink in de maling genomen. Het is dan ook een autootje uit 2000 en wil voor de verandering ook weleens een goedkope oplossing, en er niet teveel aan spenderen. Als hij start loopt hij als een zonnetje. Hij start gewoon soms niet...en ik probeer er achter komen wat dat kan zijn, zodat als ik er iemand naar laat kijken ze niet niet eerst een hele waslijst gaan checken en ik er dik voor moet betalen...
Maar bedankt voor de adviezen :-) startmotor kan ik wat mee en checken op oxidatie...ik laat het weten als het opgelost is.

Jeanine (0), 7 jaar geleden

by the way: niet starten is toch hetzelfde als niet aanslaan?
Ik start en hij slaat niet aan......ik zie het verschil niet maar dat zal wel vrouwenlogica zijn haha :-)

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

Nee, niet starten is NIET hetzelfde als niet aanslaan.

Bij niet starten draait de startmotor (en dus de motor) niet - dan hoor je ook geen geluid (misschien alleen een klik).
Bij niet aanslaan draait de startmotor wel en dan hoor je ook geluid van de draaiende startmotor en motor.

Jeanine (0), 7 jaar geleden

Hallo Oldford,

Bedankt voor deze heldere uitleg.
Zoals jij het uitlegt is het de 2e optie, Maakt wel geluid maar slaat niet aan. Heb je nu je dit weet enig idee wat het probleem zou kunnen zijn?

Jeanine (0), 7 jaar geleden

Ik heb trouwens in een ander forum over een matiz gelezen dat bdp na 2001 in de auto zit.
Dus dat kan het niet zijn, daar mijn auto bouwjaar 2000 is.

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

Andere forum heeft het fout. Ook in 2000 (en nog wat jaren daarvoor) zit er een bdp (krukas positie) sensor op.

Jeanine (0), 7 jaar geleden

O oke dat is dan ook weer duidelijk.
Het zou dus die sensor kunnen zijn?

Inder Jagessar (0), 7 jaar geleden

Beste Jeanine,

Is het probleem er nog?
Zoja dan kan je mij even bellen en zal ik telefonisch een paar simpele test laten uitvoeren.
Nummer is 0644215843.
Heb namelijk zelf een daewoo en heb er al veel aan gedaan daardoor ben ik een hoop wijzer geworden.

groet,

Inder Jagessar

Hans4040 (190) PRO, 7 jaar geleden

@ Inder Jagessar ;
Goed idee, maar wij willen wel graag de oplossing hier lezen....

Inder Jagessar (0), 7 jaar geleden

Ik dacht dat je haast bij had vandaar dat ik vroeg om te bellen.
Ik had het heel druk vandaar.
Maar nu wel ff tijd
ik had het zelfde probleem bij mijn matiz en toen heb ik eerst bobine vervangen en daarna bougies kabels en niet te vergeten de verdelerkap en rotor die was ingebrand.

Maar als dat het niet is kan het ook je sleutel zijn dan kan de transponder misschien niet goed werken maar dit kan je bij de dealer laten uitlezen.

En als laatste heb ik meegemaakt dat het contactslot vervangen moest worden.

Ik hoop je hiermee geholpen te hebben.
Ik ga nu mijn eigen matiz repareren nu is de remkrachtverdeler stuk.

suc6

grt

Bozzine (0), 4 jaar geleden

Vraag deawoo matiz 2000 heb hier zo juist compleet stuur van vervangen met contactslot oude was kapot kreeg je hem niet meer mee gestart nou zit er andere in hij wilt wel hij wilt wel modelstaten maar niet aan gaan ook niet met duwen in zijn 2 door de koppeling te laten schieten wat kan hier van probleem zijn?.

ferdinand (0), 4 jaar geleden

Dit is een oud topic.Start een nieuwe voor meer resultaat.
Ferry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.