Daihatsu Yrv: Stotteren/inhouden alleen bij koude motor.

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3s

Hallo Allemaal,

Ik zit een beetje in een hopeloze situatie met mijn auto. Ik heb de Daihatsu YRV nu een jaar en telkens als de moter koud is stottert hij en houd erg in. Dit is het geval als ik ermee optrek maar ook als ik constant rijd. Als de motor warm is doet hij het nooit meer. Wel 300 km achter elkaar mee gereden maar het probleem blijft komen alleen als de moter koud is. Het word op den duur wel erg vervelend.

de feiten:
- Daihatsu Yrv 2006 1300cc 87pk.
- Kleine en grote beurt gehad. + apk alles prima!
- Uitgelzen en geen foutmelding. elektronisch probleem uitgesloten volgens diverse garages

Nu zeggen ze bij verschillende garages dat we maar moeten proberen onderdelen te vervangen, maar ja dan ben ik straks duizenden euro's kwijt. terwijl hij het voor de rest goed doet en ze niet kunnen garanderen dat het probleem word opgelost.

Mijn vraag is nu of jullie misschien weten waar het probleem zit of wat ik het beste als eerst kan vervangen mocht dat toch nodig zijn.

alvast enorm bedankt.

Yme.

Weiland

Geplaatst door Weiland (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Young RV? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

Nou,het klinkt een beetje als een defecte temperatuursensor. Deze is makkelijk voor een garage door te meten,zonder grote kosten te maken.

Weiland (0), 12 jaar geleden

Dat was ook een reactie van de garage, maar dan zou deze bij het uitlezen moeten worden gezien vertelden ze mij en dat gebeurde niet. Heb hem bij verschillende garages laten uitlezen. of moeten ze de temperatuur meter apart door meten?

alvast bedankt voor de reactie.

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

een defecte temp sensor komt met zelden met een storingscode in het geheugen. Wel is het op de 'life-data' te zien. Maar met een gewone multimeter kan dit ook...

Weiland (0), 12 jaar geleden

Oké want een monteur heeft meegereden met zijn laptop aan de computer van de motor en hij zag het vermogen schoksgewijs afnemen, maar verder geen aanwijzingen. Ik zal morgen gelijk langs de dealer gaan en om het probleem te laten controleren. ontzettend bedankt. ik zal jullie op de hoogte houden.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Wat wel gebeurt is dat een sensor alleen afwijkt wanneer deze koud is.
Je hebt het probleem koud, dus dan zou koud uitlezen de meest ideale methode zijn.
Moet je de auto de avond van te voren brengen.

Weiland (0), 12 jaar geleden

Ja dat is ook de vorige keren gebeurt. Ik heb de auto een dag van tevoren gebracht en toen laten uitlezen. Alleen er kwam geen storing naar voren. en toen hebben ze het probleem van de temperatuur sensor in de prullenbak gegooid en gezegd dat het een mechanisch probleem is. maar ik zal het voor de zekerheid nog een keer laten doen.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Zoals Maarten al eerder zei, uitlezen is meer dan alleen maar kijken of er storingscodes zijn. Dat kan warm net zo goed.
Naast foutcodes kun je ook waardes uitlezen en dat kan zijn nut hebben, zeker in gevallen als dit.

Andere methodes zijn: koud een 4-gas tester aansluiten en uitlaatgas meten.
Dan weet je of er iets mis is met het mengsel. En als er iets mis is: of het mengsel te arm of te rijk is.

Weiland (0), 11 jaar geleden

Ik stuur via deze weg weer even een update. Na vele (en kostbare) onderzoeken aan de auto is men er nog steeds niet achter wat het is.

- Uitlezen: geen foutmelding
- Alle temperatuursensoren zijn in orde.
- Mengsel in orde
- contacten schoongemaakt

Het probleem neemt wel toe. Ook als hij nu warm is loopt de motor (soms) onregelmatig en stottert hij bij optrekken of constante snelheid. Dit word nu erg vervelend. Bij een koude motor stottert hij non-stop. Totdat de temperatuur van de auto op normaal niveau is.

Bij diverse garages sluiten ze een elektronisch probleem uit. maar mechanisch weten ze niet waar ze beginnen moeten aangezien het van alles kan zijn. Aangezien dit een duur grapje begint te worden, de auto zo niet verkoopbaar is en je niet meer gerust in de auto zit. heb ik geen idee waar ik het nu zoeken moet. Hopelijk kan ik hier wat info krijgen.

Alvast bedankt!

Groet Yme

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Young RV of stel zelf een nieuwe vraag.