Daihatsu Cuore: Remverschil dus geen APK

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine

Mijn Cuore moest gekeurd worden en bleek remverschil van 75% te hebben. Na vervangen van remleidingen, remschoenen en olie, is het verschil nog steeds 45% waardoor ik geen APK krijg.
Volgens de garage ligt het aan de remkrachtverdeler. Volgens enkele dealers in auto-onderdelen die we daarna gebeld hebben, hebben ze nog nooit een remkrachtverdeler verkocht, m.a.w. hier zal het waarschijnlijk niet aan liggen.
In de garage gaan ze het ding nu demonteren en doorblazen om te kijken of dat helpt, maar indien niet: waar zou het dan wel aan kunnen liggen?

Klein geel visje

Geplaatst door Klein geel visje (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

brunovanderjeught (0), 12 jaar geleden

Naar ik uw bericht lees , zijn de rempompen nog niet vervangen? Hiervan kan er ook één of beide slecht werken.

Klein geel visje (0), 12 jaar geleden

Ik heb het even nagevraagd, maar die zijn wel nagekeken zegt hij.

brunovanderjeught (0), 12 jaar geleden

Nagekeken?? dat kan je moeilijk "nakijken" voor de prijs dat het kost, zeg ik ,vervangen door nieuwe!

Klein geel visje (0), 12 jaar geleden

Nadat de remkrachtverdeler en de hoofdremcylinder waren gedemonteerd en schoongemaakt was het probleem verholpen en heeft mijn kleine gele auto weer APK.

Er zijn dus nu remschoenen vervangen, remleidingen vervangen, ontroest en getectyleerd en alles is schoongemaakt en doorgeblazen.
Hopelijk blijft het probleem nu ook weg.

Wauter (0) PRO, 12 jaar geleden

Volgende keer eerst naar het tuincentrum en vast paar zakken bemeste tuinaarde kopen. Deze auto's wegen bijna niks, en al helemaal niet op de achteras. 2 zakken a 25 kilo achterin doen wonderen, en een maand later is het lente!

limbra (465), 12 jaar geleden

Da`s een goede Tip @Wouter , is goed voor de rem / wiel druk (apk) en goed voor de bloemen en planten na apk goedkeur. haha ;-)

Wauter (0) PRO, 12 jaar geleden

Aantal jaren bij Daihatsu dealer gewerkt, dus vaker met dat bijltje gehakt;) Het is wel alweer ruim 12 jaar geleden, maar sommige oplossingen vergeet je nooit :D

limbra (465), 12 jaar geleden

ok da`s waar,
Ik had vroeger bij mijn Suzuki SC-100-Gx (rugzakkie) een zak cement in de voorste "kofferbak" liggen ,
om het ding tussen de lijntjes te houden op de snelweg , maar hier zat het motortje achterin , werkte ook goed hoe gek het ook klinkt.

gr. limbra

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.