Daihatsu Charade 1996: sleutel contactslot wil niet meer draaien, blijft in lock positi

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo,

Sinds afgelopen zaterdag is het mis met het contactslot van de charade van mijn vrouw. De sleutel in het contactslot wilde niet lekker meer draaien. Je moest een beetje met de sleutel heen en weer rammelen. Nu is het zover dat het ronddraaien helemaal niet meer lukt en dus het starten van de motor wil niet meer. Heb het contactslot ingespoten met WD40, maar dat helpt niet. De sleutel blijft in de lock positie. Heb de kappen van het stuurhuis losgehaald en met een of twee kleine tikjes met de hamer op het huis waarin het contactslot draait, wil de sleutel nog wel draaien, maar kan mijn vrouw moeilijk een hamer meegeven in de auto. De grote vraag hoe kan ik dit probleem oplossen... Moet en kan er een ander contactslot in - hoe demonteer ik de oude en waar haal ik een andere (is tweedehands ook ok?)
Hoop dat ik zo een duidelijk beeld heb gegeven van de storing en dat een van u mij verder kan helpen.

In afwachting van reactie,
John.

john k

Geplaatst door john k (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Sleutel niet versleten? Dat is nl. een typisch oosters kwaaltje. Bestel een ORIGINELE nieuwe sleutel. Meestal is het probleem dan opgelost.
Een sleutel bij laten maken bij een sleutelspecialist gaat niet werken. Ook andere jappen hebben daar last van zoals Toyota.

john k (0), 11 jaar geleden

het contactslot werkt niet met zowel de sleutel van mijn vrouw als met die van mij. Was dit vergeten te vermelden. Dan zou de slijtage met twee sleutels op dezelfde tijd zijn opgetreden...

kaleido 1 (985) PRO, 11 jaar geleden

Je kan ook een andere met sleutel op de sloop halen , is vrij simpel compleet te vervangen ,op de sloop kunnen ze je precies uitleggen van hoe en wat.
Natuurlijk wel even kijken of de sleutel er nog een beetje scherp uit ziet.

john k (0), 11 jaar geleden

Heren,

dank voor reactie's, heb op de sloop een ander contactslot met sleutel gehaald. Kreeg complete set met beugel. Tip van de sloper was om twee bouten los te draaien zodat de stuurkolom iets naar beneden komt. Daarmee kon de bovenkap eraf en zag ik direct wat ik ook al eens gelezen had over een pal die moest worden ingedrukt om het contactslot te demonteren. Daar zat ie dus. bovenop op de foto met cirkel erom. Dat scheelde een heel hoop gesleutel. Contactsleutel in stand 1, pal indrukken en eruit trekken. Simpel maar je moet het wel weten. Mijn vrouw weer blij en ik ook.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.