Daihatsu Cuore: irritant trilling-geluid, oorzaak onbekend

Brandstof: Benzine

Hallo,

Ik heb een cuore, een automaat uit 2002. Heel fijn autootje, maar die driecilinder-blokjes veroorzaken natuurlijk iets meer trilling dan een viercilinder. Da's allemaal prima, maar bij een snelheid van ongeveer 40 km/h klinkt er een heel vervelende en luide fibratie-trilling. Bij 50 km/h is het weer voorbij. Handmatig terugschakelen in z'n 2e versnelling zorgt er ook voor dat het geluid verdwijnt, dus het heeft met een bepaalde toerental-ferquentie te maken.
De herrie lijkt vanonder de automaat-pook te komen. Ik heb de kunststof kappen rond de pook al los gehad, maar kon de oorzaak niet vinden.

Hoop van harte dat iemand dit probleem kent en een oplossing weet, dit geluid is gekmakend..

Yelle

Geplaatst door Yelle (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

De oorzaak van het trillen van de (verder goed lopende) motor wegnemen is eigenlijk niet te doen.. Daarom is de aandrijfunit in rubbers geplaatst (silentblocs..

ook de gas, koppelings kabel (handgeschakeld) en de uitlaat worden om dezelfde reden in rubbers opgehangen,,

Hopelijk is daar een probleem. Te veel of te weinig spanning ergens..

Als de Daihatsu automaay een ECVT automaat heeft??? kan het zijn dat de poeder in de Electromagnetische koppeling is gaan klonteren en daardoor vor een zodanig onbalans zorgt dat de silentblocs niet in staat zijn die trilling afdoende te tempen.. Ik heb nog nooit vernomen dat er redekijk goekope oplossingen zijn voor het klonterprobleem.. Het komt dan neer op een nieuwe (ruil) koppeling...

Yelle (0), 11 jaar geleden

Deze automaat is geen cvt, maar een gewone 'ouderwetse' drietraps rake... eh -automaat. Ik ga er wel eens rustig onder luisteren als ik 'm ergens op de brug kan zetten. Mocht ik de oorzaak vinden dan zal ik het hier melden. Als iemand er in de tussentijd nog iets over te zeggen heeft: graag!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.