Daihatsu Move: Move 1998 ontsteking, waar zit de condensator?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3-cylinder

Goedendag. Ik probeer een elektronische ontsteking in mijn Move 1998 3-cylinder in te bouwen. Volgens de handleiding moet ik dan de ontstoor-condensator loskoppelen.

Overal gezocht. Draden langsgelopen vanaf de contactpunten tot de bobine. Onder de verdelerkap gekeken.
Maar ik kan de condensator niet vinden! Waar zit dat ding?

Bij voorbaat dank!

Zachtrijderke

Geplaatst door Zachtrijderke (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Move? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Zachtrijderke (0), 11 jaar geleden

Erg stil op dit forum. Komt dat door vakantie, mooi weer, of door de Grote Afgang bij het EK?

Ik wilde dit topic maar als gesloten beschouwen. Ik kan de condensator niet vinden, dus ik denk dat er gewoon geen in zit.

De elektronische ontsteking heb ik maar gewoon aangesloten, zij het met een modificatie om de (eventueel toch aanwezige) condensator onschadelijk te maken. D.w.z. ik heb het ingangscircuit laag-ohmig gemaakt om het effect van de condensator -typisch 0,2 microfarad- teniet te doen. Hoe je dat precies doet, hangt af van het type elektronische ontsteking. Maar het komt erop neer dat je een weerstand toevoegt die functioneert als 'bleeder' om de condensator zeer snel te ontladen. Op de printplaat van de elektronische ontsteking zit een condensator die de functie van de oude overneemt.

Het effect op mijn oude 3-cylinder Move is verbluffend. Hij is veel feller en loopt als een trein.

Opgelost dus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Move of stel zelf een nieuwe vraag.