Daihatsu Sirion: Vaag stuurgedrag Sirion2

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Mijn Sirion heeft plotseling een wat vaag stuurgedrag. Bij het nemen van bochten moet ik vaak corrigeren. Ook dwaalt de auto een beetje. Twee weken geleden heb ik een lekke band gehad en heb met het thuiskomertje 200km naar huis moeten rijden (na werktijd, garages dicht). Zou het daardoor gekomen zijn? Het thuiskomertje was achter gemonteerd.

Ik heb nu 4 nieuwe banden laten monteren en de auto uit laten lijnen. Toch is het wollige stuurgedrag gebleven. De bandenspanning is goed, zelfs wat aan de hoge kant (2.5 i.p.v. 2.3). Iemand een idee waar dit gedrag door komt?

De auto heeft nog maar 33000km op de teller. Iemand een idee?

Paulus333

Geplaatst door Paulus333 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Sirion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Highway (120) PRO, 11 jaar geleden

als ik dit zo lees moet je wennen aan het gedrag van de nieuwe banden. Je hebt waarschijnlijk een heel ander merk en dus andere rij eigenschappen.

Paulus333 (0), 11 jaar geleden

Het zou kunnen, het is inderdaad een heel ander merk en type band. Het is wel zo dat ik de auto juist van banden heb laten voorzien en heb laten uitlijnen omdat ie daarvoor al een weekje niet lekker zuiver stuurde. Het uitlijnen heeft wel wat verschil gemaakt omdat de auto niet meer naar een kant trekt. Het dwalen is gebleven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Sirion of stel zelf een nieuwe vraag.