Daihatsu Charade: Benzinepomp hapert. Moeite waard reparatie?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300

Motor wil soms niet aanslaan.ANWB constateerde: 95% benzinepomp.
Dit goed lopend autootje heeft mijn zoon als zijnde zijn 1e voor een paar honderd gekocht...
Ik wil hem wel helpen als het een niet te grote klus is en de kosten te overzien..
Heeft iemand enig idee?

Cees

wannert

Geplaatst door wannert (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (10) PRO, 11 jaar geleden

kijk eens op de sloop dan kun je vaak voor een stuk goedkoper aan goede onderdelen komen.

groetjes jan.

wannert (0), 11 jaar geleden

Ja, de sloop was ik wel van plan..Het was eigenlijk meer het verhaal van de ANWB-man. Die zei, dat het nog een heel gedoe zou zijn als de tank eronder uit zou moeten. Dat wellicht de benzineleidingen zo oud zijn dat ze zouden breken. Dat de katalysator eronder uit zou moeten en dat soort ongein. Misschien valt het wel mee, dus eigenlijk wil ik gerustgesteld worden. En ik weet niet of een brandstofpomp bij de sloop van die leeftijd betrouwbaar is. Ik weet trouwens sowieso niet wat zo.n ding nieuw kost. Valt misschien ook wel mee.

wannert (0), 11 jaar geleden

Voorlopig heb ik de volgende 'oplossing', al lijkt dat mij voor tijdelijk. De ANWB-man sloeg met een rubber hamer op de tank, terwijl ik startte. Toen sloeg het autootje aan... Ik heb hem aan mijn zoon, die er mee naar zijn werk moet, teruggegeven met de volgende raad. De brandstofpomp heeft een trilling nodig om over een dood punt te komen, dus:
1/ALS de auto niet start, doe je de achterklep open en onder luid gevloek (tja):'gvdse k-auto' gooi je met een rotklap de achterklep dicht.... Het liefst natuurlijk met iemand in de auto die tegelijkertijd start. Waarschijnlijk is de trilling die de klep veroorzaakt genoeg om de brandstofpomp in gang te zetten..
2/Als hij dan nog niet start, dan heb ik hem mijn spuitbus met 'snelstart' gegeven die hij in de luchtinlaat spuit. Dan start de auto sowieso en zuigt hij de brandstofpomp aan en dus ook weer geholpen.
3/ Als dit nog niet helpt, dan pa bellen en dan komt pa of ma met het opel combootje...

En intussen zoekt pa naar een echte oplossing..

Cees (pa)

limbra (485), 11 jaar geleden

Is idd wel makelijker als Pa een echte oplossing zoekt hiervoor (haha) , voordat straks de achter ruit in duizend stukken ligt ;-(

De prijs van een nieuwe benzine pomp ligt rond de € 200,- à € 230,- (exl. montage).

Dus bij de sloop / auto recycling rond vragen is een goede optie , wellicht kunnen ze daar de gebruikte pomp ff aan een accu hangen om te testen .

succes.

Harald4118 (0), 11 jaar geleden

Het zal niet lang meer duren voor de pomp helemaal niet meer werkt en dan kan je de auto laten afslepen. Kost ook geld.
Bij vele auto's kan je langs boven aan de pomp (gewoonlijk onder achterzetel of in koffer). Misschien bij deze ook. In dat geval is het niet zo moeilijk de pomp te vernieuwen.
Als je dan 1 van de sloop neemt is het niet te duur.

wannert (0), 11 jaar geleden

De brandstoftank is niet bereikbaar van boven af, onder de achterzitting. Ik zie althans geen mogelijkheid of ik zou moeten gaan slijpen met een slijptol. Dat lijkt me wat ver gezocht zo direct boven de benzinetank...
Zoon houdt het er nu op dat hij nog een maandje blijft doorrijden met dit autootje en dat hij 'overstapt' op een goedkoop dieseltje, omdat hij veel moet gaan rijden voor zijn studie. Fijntjes heb ik hem er op gewezen dat het geen pas geeft om de auto met dit verborgen gebrek weer door te schuiven naar een ander nietsvermoedend individu.... Het is echter wel een feit dat de vorige eigenaar dit WEL heeft gedaan, want er is wel geprobeerd er iets aan het euvel te doen. Dat zag ik aan het stekkertje bij de doorvoer onder de achterbank: de doorvoer zat los en men had dit met isolatietape afgedicht. Duidelijke zaak: men wist er van...
Afijn, ik laat het nog even sudderen en wacht waar hij mee aankomt. Bedankt zover en ik houd jullie op de hoogte.
Cees

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.