Daihatsu 0: motor draait rond bij starten maar springt niet aan

Brandstof: Benzine

Best lezers,

Ik bezit een daihatsu cuore uit 2003 (automaat). Nadat de accu leeg was(omdat de auto een week stil stond) heb ik hem opgeladen. De motor draaide met de volle accu goed rond maar springt niet aan. Ik heb de ANWB gebeld. De monteur teste mijn brandstofsysteem door er iets in te spuiten en zei dat het brandstofsysteem oke was. Hij zei dat het niet starten waarschijnlijk aan de impulsgever sensor (BDP) lag

Vandaag heb ik de ecu bekeken in de auto en zag dat wat pooltjes bij de stekkertjes ietwat gecorrodeerd waren. Ik heb alles schoongemaakt en de ecu weer aangesloten. De auto starte echter nog niet. Vervolgens heb ik de zekeringen in de motorruimte doorgemeten en overal stond oké spanning op. Ik weet echter niet of ik de relais blokjes in dit zekeringskastje ook kan doormeten? zijn relais belangrijk voor het starten?

Zou de ecu defect kunnen zijn of zou de BDP sensor defect zijn, wat is jullie advies?

Met vriendelijke groeten
Wim Janssen

speedybyte

Geplaatst door speedybyte (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik zou eerst het advies van de wegenwachter maar opvolgen, en een nieuwe bdp sensor plaatsen...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu 0 of stel zelf een nieuwe vraag.