Daihatsu Cuore: piepend geluid bij hard remmen ( een veer die ingedrukt wordt ?

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3 cil

Ik heb het volgende probleem : als ik met de auto rijd en ik rem dan wat harder dan hoor je het geluid van een roestige veer die in gedrukt wordt , lijkt op een sterk versleten schokbreker die krakend en piepend in gedrukt wordt. Ik heb geen idee wat het is , ik zat zelf aan een rem servo te denken omdat ik alles aan het controleren ben geweest , remblokken en schijven zijn goed en los , remklauwen bewegen goed en lopen niet aan, motor ophanging nagezien ( miss iets over het hoofd gezien) hebben jullie nog suggesties ?

drollio

Geplaatst door drollio (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (300) PRO, 11 jaar geleden

En de achterremmen, zijn dat trommels?
Misschien een veer van de remschoenen die tegen de trommel aankomt...

drollio (0), 11 jaar geleden

nee dat is allemaal in orde , het lijkt van meer van voren te komen midden onder zeg maar ... het naar mij gevoel iets wat gesmeerd moet worden het net of er iets veerbelast is wat droog staat , ik kan echt niks vinden en het is ook alleen als ik harder rem dan normaal ( ik rijd niet zo hard zeg maar ;P) stuur stangen , fussee's , stuurkogels schijven blokken rubbers allemaal nagekeken , maar ik kan moeilijk al rijdende met me hoofd onder de moterkap gaan zitten om te luisteren .

kaleido 1 (1580) PRO, 11 jaar geleden

Remschoenen die over de ankerplaat knerpen.
Rem eens en laat iemand eens bij de wielen luisteren of er ergens wat tehoren is.

drollio (0), 11 jaar geleden

ik heb samen met me collega al aan het rijden geweest , ik in de kattebak en luisteren maar ( voor zover dat gaat lol) maar het komt echt meer van voren vandaan , ga morgen nog eens verder zoeken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.