Daihatsu Cuore: Roestvorming frame?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Hallo allemaal,

Vorige week is mijn Cuore beschadigd geraakt aan de zijkant bij het verlaten van een parkeerplaats waar een een hoge stoeprand uitstak. De scherpe hoeken van deze rand hebben in het metaal gesneden net onder het portier aan bestuurderszijde. Nu valt de schade gelukkig mee. Ook valt de plek niet erg op.

Ik ben langs een garage geweest en hier werd me verteld dat ik dit sowieso moest laten herstellen omdat het paneel anders aan de binnenkant gaat roesten. Nu kan ik me dit goed voorstellen gezien de barsten aan de lak in de binnenkant die zullen ontstaan, maar ik heb wel het idee dat dit paneel van binnen nergens in contact met de buitenlucht staat. Mijn vraag is dan ook is dit risico echt heel hoog en adviseren jullie om dit te repareren? Momenteel voel ik er namelijk meer voor om zelf de buitenkant te schuren en met autolak te behandelen. De deuk valt namelijk nauwelijks op wanneer de kleur weer goed is.

Wat zouden jullie me adviseren? Bijgaand foto van de schade.

[url=http://postimage.org/image/7lg7j5r81/][img]http://s8.postimage.org/7lg7j5r81/IMG_22...[/img][/url]

MVG

Rogie25

Geplaatst door Rogie25 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Je ziet dat de portier- rand bijna de dorpel raakt . In de plaatwerkerij zij er zulke handige middelen om dit weer terug te trekken ! Aan de binnenkant zit geen lak hooguit wat conservering . Bij veel wagens zie je wel ventilatie-openingen onder de dorpel of zelfs onder de wagen . Het is maar wat je er voor over hebt . Ook zou ik die rand wat naar beneden halen ( balkje + hamer ) !
Succes.

kaleido 1 (1620) PRO, 11 jaar geleden

Appeltje eitje schade.
Simpel te repareren , binnenzijde zal niet gaan roesten , daar zit een wax coating op en deze is flexibel.
Ik zou de dorpel niet naar beneden slaan als de deur de dorpel niet raakt.
Bij herstellen van de deuk heb je daar alleen meer werk mee.
Als ze de deuk eruit trekken komt de rand vanzelf mee naar beneden.

Rogie25 (0), 11 jaar geleden

Dus als ik het goed begrijp denken jullie dat roestvorming aan de binnenzijde onwaarschijnlijk is. Ik ga even kijken of ik het zelf opnieuw lak of dat ik dit laat doen met daarbij het verwijderen van de deuk. Dankjulliewel voor de informatie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.