Daihatsu Charade: Charade slurp ineens benzine

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo,
Ik zit met een vervelend probleem dat me ernstige hoofdpijn bezorgt.
Mijn Charade uit 1997 had al een tijd een vervelend probleem: inhouden/stotteren bij hoge toeren. Niets ( andere temperatuursensor/lamdasonde/MAP-sensor, bougies etc) werkte en ik wilde hem al naar de sloop brengen.
Ik dacht: ik laat een echte dealer er nog één keer naar kijken. Er moest eigenlijk ook een nieuwe band op (in oude zat een schroef) en een nieuwe radiateur op. De oude was verroest.
De afspraak met de garage: als de motorstoring goedkoop verholpen zou kunnen worden, zou ik ook akkoord zijn met de band en de radiateur. Anders: de sloop.
Al gauw belde de dealer. Het was de brandstofpomp. Hij kon voor 150 euro wel een tweedehands pomp uit een vergelijkbare Charade installeren.
Blij dat ik dan weer kon rijden, stemde ik ook in met de overige reparaties. Al met rekende hij 850 euro. Maar op dag 1 van mijn vakantie merkte ik tot mijn schrik dat de auto geen 1:15, maar 1:9 loopt. Niet leuk als je 2500 km gaat rijden en is verteld dat je auto weer als een zonnetje loopt. Dat kostte 200€ extra benzine.
Afijn, hij vertelde me bij terugkomst dat ze bij het zoeken naar de storing aan de ontsteking hadden gezeten en dat de instelling waarschijnlijk was veranderd, maar niet was teruggezet. Na weer een bezoek aan deze dealer is dat aangepast. Maar dat blijkt dus helemaal niet de oorzaak van het hogere brandstofverbruik te zijn.
Nu zit ik met een rekening van 850 euro (ik krijg geen korting) en een nagenoeg onbruikbare/onverkoopbare auto.
De dealer waar ik deze auto in 2006 heb gekocht zit in Hoogeveen. Ik woon inmiddels in Amsterdam en ben dus nu 2x voor niets op en neer gereden. Wat nu? De dealer wil dat ik de rekening betaal. Maar ik zit met een nutteloze auto. Verder: heeft iemand enig idee wat de reden kan zijn dat mijn auto na deze reparatie benzine slurpt als een terreinwagen? Hij loopt prima, geen rook, geen overmatig oliegebruik. Het motorlampje werkt, maar gaat niet aan. Tips zijn zeer welkom.
Een Charade-eigenaar uit Amsterdam

AlwinAmsterdam

Geplaatst door AlwinAmsterdam (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

soebie555 (0), 11 jaar geleden

Ik heb andere carburateur geplaatst en probleem was weg er schijnt een rubber in te zitten die lek kan zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.