Daihatsu Sirion: start niet

Bouwjaar: 2002

Accu 2 maanden geleden vervangen. Daarna startte hij slechter, maar na 4 of 5 seconden altijd wel. Afgelopen week startte hij niet meer. Wel kan ik hem aanduwen, terwijl de uitgelezen code aangeeft dat er iets is met de startblokkering. ANWB zei dat het wellicht de krukassensor is, maar dat lijkt me sterk omdat hij na aanduwen/trekken wel prima loopt. Beide sleutels geprobeerd, maar helpt niets.
Iemand een idee?

PeeKaa1556

Geplaatst door PeeKaa1556 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Sirion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ofstone (0), 8 jaar geleden

Kan wel degelijk de krukassensor zijn.
Het toerental tijdens trekken is hoger dan met de startmotor.
Hoe hoger het toerental, hoe beter het signaal van de sensor wordt. Als hij slecht wordt dan merk je dat dus vooral tijdens starten.

Wel raar dat het starten slechter is geworden na vervangen accu. Zijn de accupolen en stekkers wel goed schoon en vastgemaakt of niet een te lichte accu gemonteerd?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Sirion of stel zelf een nieuwe vraag.