Daihatsu Charade: remprobleem

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1296, Vermogen (kw): 62

Zorg voor een kleine vrije slag bij het rempedaal .

Vaak is dit afstelbaar of zit de remschakelaar iets in de weg .

Als dit alles oke is dan blijft de remcilinder bij het pedaal als oorzaak over .

Gebruik remvloeistof die voorgeschreven staat op het deksel.

Het komt voor dat andere remvloeistof de ringen doet opzwellen zodat de compensatie-gaatjes worden afgesloten.

Succes.

LeJaWe

Geplaatst door LeJaWe (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

LeJaWe (0), 7 jaar geleden

Hallo,

Ik heb het navolgende probleem:

Mijn auto wilde op een gegeven moment nauwelijks meer vooruit. Ik had het vermoeden dat de remmen (voor) vast bleven zitten. En inderdaad de remklauwen zaten zowel links als rechts (voor) muurvast. Ik heb het ontluchtingsnippeltje opengedraaid zodat ik de de zuigers wat kon terug drukken. Hierdoor heb ik de remklauwen kunnen verwijderen, ik heb gekeken of er iets vast zat maar dat was niet het geval. Na alles weer gemonteerd te hebben bleek dat ik helemaal niet meer kon remmen. Het lijkt wel of de remzuigers niet meer worden 'aangedrukt'. Er zit voldoende remolie in het systeem Kan het zijn dat ik hier te maken heb met een defecte hoofdremcilinder? Dat beide remklauwen tegelijk defect zijn leek me vreemd. Of is er nog een andere mogelijkheid voor wat defect kan zijn? Graag jullie hulp!

Bij voorbaat dank,

Leen

kaleido 1 (1425) PRO, 7 jaar geleden

Dus als je op de rem gaat staan , komt er geen olie uit de nippel en gaat het pedaal naar de bodem ?
Er zit wel olie in het systeem en er is rondom ontlucht ?

LeJaWe (0), 7 jaar geleden

Hallo Kaleido 1,

Zoals ik al aangaf: er zit voldoende olie in het systeem. Er zit ook geen lucht in. Als ik op het rempedaal trap gebeurt nu nl. niks. De remmen komen niet in beweging..

kaleido 1 (1425) PRO, 7 jaar geleden

Wat gebeurt er met je pedaal , helemaal op de bodem ?

LeJaWe (0), 7 jaar geleden

Ja helemaal op de bodem, je voelt geen tegendruk. Ook na herhaaldelijk intrappen/pompen.

kaleido 1 (1425) PRO, 7 jaar geleden

Hoe hebt je ontlucht , want als het pedaal geen druk opbouwt hoe heb je dan het systeem ontlucht gekregen ?

LeJaWe (0), 7 jaar geleden

Ik begrijp niet helemaal waarom ik het systeem moet ontluchten. De remmen hebben het altijd goed gedaan. Tot het moment dat ze vastliepen. Door het terugdrukken van de remzuigers met daarbij het omtluchtingsnippeltje open kwam er direct olie uit deze nippels. Dus van daaruit concludeerde ik dat er geen lucht in het systeem kon zitten. Of ligt dit anders? En zo ja, hoe kan dit dan dat er opeens lucht in het systeem zit?

@tim (0), 7 jaar geleden

De oorzaak van het vastlopen van de remmen is hier ook naar gezocht. Was de remvoering op waardoor de wiel rem cilinders een te grote slag moesten maken ?
Zijn de remmen goed gesteld of zitten de automatische remstellers soms vast doordat ze uitgesteld waren als de voering versleten was?

LeJaWe (0), 7 jaar geleden

Nee, er zit ruim voldoende remvoering op.

kaleido 1 (1425) PRO, 7 jaar geleden

Oke je hebt dus geen leidingen of iets los gehad , dus lucht zou er dan niet in zitten.
Pedaal was hard voordat je de remklauwen los gemaakt hebt , de nippels los gedraaid hebt en de zuigers terug gedrukt hebt , zonder dat er toen lucht in is gekomen ?
Daarna probeerde je de remmen weer op druk te pompen , en toen werkte het systeem niet meer ?
Als je de ontluchtingsnippels los draait en je laat de boel staan zonder aan je rempedaal te komen , loopt er dan vanzelf remolie uit de nippels ?
Het zou kunnen dat de compensatiegaatjes in je hoofdremcilinder door vervuiling of inderdaad door een defect geraakte HC geen olie meer toelaten cq terug laten stromen.

LeJaWe (0), 7 jaar geleden

Ik zal eind van de week nog eens kijken (druk met werk). Ik zal voor de zekerheid de ontluchtingsnippels nog eens losdraaien en kijken of er olie uit komt. Ik zal dan ook eens kijken naar de compensatiegaatjes. In ieder geval alvast bedankt voor alle hulp. Ik laat jullie natuurlijk weten hoe het afloopt De remvloeistof zit er trouwens i.i.g. al in vanaf datum aanschaf, dus minimaal ruim 1,5 jaar.

LeJaWe (0), 7 jaar geleden

Opgelost! Het bleek dat de stang die achter de rembekrachtiger zit, vast zat door roestvorming. Nachtje laten weken, stang kwam weer los! Alles doet het weer prima!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.