Dodge Caliber : Instrumentenbord alle lampjes knipperen

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0crd

Hoi allen,
Heb een probleem met de Caliber, de auto start en rijdt goed maar af en toe kan het instrumentenbord beginnen doorslaan m.a.w. alle controlelampjes beginnen te knipperen of soms blijven branden terwijl de tellers het ook niet meer doen. Is echt een vervelend probleem. Meestal na het stilleggen van de motor, nadien terug starten is het ok... Maar soms duurt het een half uur.
Wat mij is opgevallen is dat het meestal is als het bvb regent of geregend heeft. Kan toeval zijn maar het is echt een vervelende situatie.
Iemand met ervaring over dat fenomeen?

Noah

Geplaatst door Noah (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dodge Caliber? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jvr (0), 8 jaar geleden

Noah,

Het instrumentenpaneel ontvangt zijn signalen van de motorcomputer. Deze bevindt zich onder de motorkap, nabij de linker veerpoot (als ik mij niet vergis).

Als er vocht bij de stekker aansluiting komt, kan dit voor onvoorspelbare storingen zorgen. Ik heb daar geen ervaring mee en ik zou dan ook verwachten dat er andere storingen zouden optreden, maar dat is moeilijk te zeggen. "Soms" en "af en toe" zijn [i]altijd[/i] de meest lastige.

Haal de stekker eens los, controleer deze op vocht, corrosie, aanslag en spuit hem desnoods even in met wat (vochtwerende) contactspray. Controleer ook de stekker verbindingen op de achterkant van het instrumentenpaneel. Hiervoor zullen enkele dashboard delen los genomen moeten worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dodge Caliber of stel zelf een nieuwe vraag.