Fiat Marea: Marea 2.0 achterremklauw terugstellen

Bouwjaar: 1998, Motorcode: 2.0 20V

Links achter bleek de rem te piepen. De klauw ging er goed vanaf. Nog wilde de remschijf niet makkelijk ronddraaien. Dit kwam doordat de remblokjes nog steeds klemden. nadat deze eraf waren liep de schijf goed rond. Nu wilde ik de remklauw terugstellen, dus de piston terugduwen maar dit wilde niet lukken.
Moet ik meer kracht zetten of is er een andere verklaring?

P.s. Het ene remblokje is iets meer versleten dan het andere.

Sisinnio

Geplaatst door Sisinnio (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (10) PRO, 12 jaar geleden

als de handrem bij deze wagen ook via de remzuiger gaat mag je deze niet terug duwen maar deze moet terug gedraaid worden met een stukje speciaal universeel gereedschap.
anders gaat het handrem gedeelte stuk.

groetjes jan.

pascal1977 (0), 12 jaar geleden

Is het toevallig niet net als bij VW. Draaien en druk uitoefenen. Op de zuiger wil een sleutel van een flex (twee gaatjes). Met eventueel een zware waterpomptang langzaam druk opbouwen en draaien. Duurt wel even. En dop remolie reservoir even losdraaien.

Sisinnio (0), 12 jaar geleden

Jan en Pascal bedankt voor jullie bijdrage.
Ik heb het stuk gereedschap gebruikt waarmee je op een slijptol de slijpschijf vast of losdraait. Om druk op te bouwen heb ik een stuk M12 gebruikt. Een moer met daarvoor een grote ring of een plaatjes staal met gat erin.. Moer aandraaien en de druk staat erop. Ging prima. Nogmaals bedankt. Ik ga nu al weer het volgend probleem plaatsen. Misschien weer tot ziens.

Ciao Sisinnio

jan T (10) PRO, 12 jaar geleden

kijk met een beetje fantasie kom je toch ver.

groetjes jan.

Sisinnio (0), 9 jaar geleden

Remklauw niet terug duwen maar terug draaien en duwen tegelijk bleek de oplossing. Zie hierboven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Marea of stel zelf een nieuwe vraag.