Fiat Punto: Rugleuning bestuurderstoel schiet niet in de vergendelng

Bouwjaar: 2006

Ik heb een probleem met de rugleuning van de bestuurderstoel van mijn Fiat Punto (3 deurs). Nadat ik iemand van de achterbank liet uitstappen en de rugleuning van debestuurderstoel weer rechtop wilde zetten (en in zijn vergendeling) lukte dit niet. De stoel hangt schuin naar voren en blijft uit zich zelf niet rechtop staan. De hendel/schuif aan de zijkant van van de rugleuning zit ook veel losser nu. Veel losser dan de passagierstoel.

Hoe kan ik dit probleem verhelpen?

Crown

Geplaatst door Crown (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

de stoel demonteren en kijken of de pal die zorgt voor de vergrendeling niet is verbogen

kaleido 1 (945) PRO, 12 jaar geleden

Kabel of terugtrekveer losgeschoten , kijk eens bij de scharnierpunten van de rugleuning.

Crown (0), 12 jaar geleden

Gistermiddag (4 maart) nog eens gekeken naar het probleem met de rugleuning (we hadden toen meer licht dan zaterdagavond). We hebben gezocht waar de kabel kabel liep onder de stoel. Na het heen en weer bewegen van de stoel en de rugleuning (om te kijken wat er nu precies gebeurde onder de stoel) schoot de stoel na een minuut of 10 weer in de vergendeling. Nu lijken we het probleem niet helemaal opgelost te hebben. Immers al eens eerder een onwillige bestuurderstoel te hebben gehad. Het zou dus bijvoorbeeld kunnen zijn dat de pal toch iets verbogen is. Nu lijkt dit meer een klus te zijn voor in het weekend als het licht beter is en wat meer tijd om naar de stoel te kijken.

Zit die pal welke zorgt voor de vergrendeling links of rechts... en is het mogelijk om te zien of deze verbogen is als de stoel er nog in zit? Kan het eventueel zijn dat er op de 1 of andere manier vuil of iets anders tussen de vergrendeling zit?

wolferink (0), 9 jaar geleden

Ik heb nu hetzelfde probleem met de passagiersstoel
Waar zit deze vergrendelpal?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.