Fiat Punto: Mogelijk defecte versnellingsbak of wiellagers

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.3 JTD

Mijn auto maakt een lage bromtoon wanneer opgeschakeld wordt. Meestal is dit goed hoorbaar in de 3de versnelling boven de 2000 toeren. Maar het vreemde is dat het in sommige ritten (van 90 km) bijna niet hoorbaar is. Mijn vraag ligt dit wel aan de versnellingsbak of kan dit ook door andere onderdelen als bijv. een wiellager/ aandrijfas/ differentieel veroorzaakt worden. Ik ben inmiddels al bij een garagebedrijf geweest en de eerste gedachte ging uit naar de versnellingsbak (2 afzonderlijke personen hebben een testrit gereden) zelf twijfel ik omdat ik helemaal geen verschil voel in schakelen, dit gaat net als voorheen gewoon soepel. Zouden zij dit mis kunnen hebben of kan de versnellingsbak defect zijn (lagers oid) zonder dit te merken met schakelen. Het oliepijl in de versnellingsbak is bekeken en bleek in orde.
Ben benieuwd naar de reakties.

Sisinnio

Geplaatst door Sisinnio (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 11 jaar geleden

Als je bv 80 rijd en hij bromt , blijft hij dan ook brommen als je het gas loslaat en de koppeling intrapt , de auto dus onbelast laat uitrollen ?

tommy550 (0), 11 jaar geleden

als je doet wat kaleido zegt,probeer dan ook een stille weg op te zoeken en als het verkeer het toelaat
van links naar rechts te sturen en horen of er verschil in het geluid optreed,als dat het geval is heb je een lager dat begint te huilen .sterkte,,,,suc6 tommy

Sisinnio (0), 11 jaar geleden

Hoi Kaleido1 en Tommy550 bedankt voor jullie reaktie,
ik heb inderdaad op een stille weg de auto onbelast laten voortrijden en het gebrom houd dan direct op. Voor zover ik kan beoordelen hoor ik geen lager
gr. René

Sisinnio (0), 9 jaar geleden

Versnellingsbak is vervangen en daarmee bleek het probleem opgelost.
bedankt allemaal voor de bijdragen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.