Fiat Seicento: fiat seicento sporting 1999 start niet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Goedenavond.

Ik heb een fiat seicento 1.1 sporting uit 1999. Deze wordt dagelijks gebruikt zonder enig probleem. Echter sinds eergisteren start de auto niet meer. De accu is goed. De bougies vonken. Echter krijgt de motor geen brandstof. Als ik remmenreiniger in de carb. Spuit dan wil de auto ook aanslaan. Om te controlen dat de pomp niet kapot is heb ik deze rechtstreeks vanuit de accu stroom gegeven. Dan draait de pomp en als ik de sleutel draai slaat de motor aan. Ik heb alle zekeringen nagemeten en heb alle relais die ik kon vinden uitgewisseld met relais die ik uit een sloopauto heb gehaald. Ook heb ik onder het dashboard een botsschakelaar gevonden hier heb ik de stekker gedemonteerd en de draden hiervan doorverbonden. Echter dit alles zonder resultaat. Wie kan mij helpen? Alvast bedankt!!!!

joey1981

Geplaatst door joey1981 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Seicento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kaleido 1 (1445) PRO, 10 jaar geleden

Dat wordt dus meten .
Als je de auto contact zet , krijg je dus geen spanning op de brandstofpomp , zeg je.
Bedrading controleren.

joey1981 (0), 10 jaar geleden

Ik ben inderdaad aan het meten gegaan. Ik heb de brandstof rechtstreek om de massa aangesloten en toen deedhij het direct. Nu blijkt de er ergens tussen de stekker naast de pedalen en de brandstofpomp een breuk in de kabel te zitten. Vervolgens nieuwe kabel er tussen gesoldeerd en het probleem is opgelost. We kunnen weer rijden.bedankt voor de reactie.

mbaldas (0), 10 jaar geleden

[quote=joey1981]Ik ben inderdaad aan het meten gegaan. Ik heb de brandstof rechtstreek om de massa aangesloten en toen deedhij het direct. Nu blijkt de er ergens tussen de stekker naast de pedalen en de brandstofpomp een breuk in de kabel te zitten. Vervolgens nieuwe kabel er tussen gesoldeerd en het probleem is opgelost. We kunnen weer rijden.bedankt voor de reactie.[/quote]
======

joey ik zit met een soortgelijk probleem. Ik vermoed dat er ook iets met de brandstofpomp is. Kun je uitleggen (wellicht foto sturen) waar je de bedrading hebt gesoldeerd?

Mvg
Marco

joey1981 (0), 10 jaar geleden

Hallo mbaldas,

Je moet de brandStofpomp even demonteren. Dan zie je hier een zwarte en rode draad deze sluit je vervolgens even rechtstreeks aan op de accu. Als deze niet draait, dan is de pomp kapot (ik heb er overigens nog een te koop mocht het zo zijn). Draait de pomp wel dan zou je de massa even kunnen doorverbinden naar een van de bouten van de achterbank. Mocht de pomp dan wel werken dan moet je de kabel volgen naar voor (zwart-paars) deze loopt langs de bestuurderszijde naar voren. Links bij de voetruimte zit een gele stekker. Ik was geholpen met het vervangen van de draad tussen deze stekken en de stekker op de brandstofpomp.
Ik hoop dat ik je voldoende geholpen heb

mbaldas (0), 10 jaar geleden

Dank joey. Nog 1 vraag. Zit de brandstofpomp in de benzinetank of elders?

joey1981 (0), 10 jaar geleden

Hoi mbaldas. Als je de zitting van de achterbank omhoog klapt dan ziet een vierkante plaat die met 4 bmoeren vastzit. Als je deze verwijderd dan zie je direct de brandstofpomp. Tip. Zet wel de deuren en de achterklep open ivm benzinedamp.

joey1981 (0), 10 jaar geleden

Hoi mbaldas. Als je de zitting van de achterbank omhoog klapt dan ziet een vierkante plaat die met 4 bmoeren vastzit. Als je deze verwijderd dan zie je direct de brandstofpomp. Tip. Zet wel de deuren en de achterklep open ivm benzinedamp.

mbaldas (0), 10 jaar geleden

Alweer bedankt. Is de auto v schoonma. Ik zal ff tyd vrymaken om het te controleren en vervang gelijk de benzinefilter

Mvg
Marco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Seicento of stel zelf een nieuwe vraag.