Fiat Panda: Koppeling slipt door

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Ik heb een Fiat Panda met 88.000 km op de teller waarvan de koppeling soms doorslipt. De ene rit nergens last van (ook niet met stevig doortrekken in de eerste versnellingen), de volgende rit slipt de koppeling al door als je net in z'n 2 rijdt en de motor nog maar weinig toeren maakt. Geef je dan vol gas, dan schiet de toerenteller omhoog.

Ook wil het gebeuren dat beide situaties zit in 1 rit voordoen. Na een stoplicht o.i.d. is het probleem ineens over of is het er juist ineens.

Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn? Mij lijkt een versleten koppeling niet logisch, want dan zou je altijd een slippende koppeling moeten hebben. En het is nu of helemaal niet, of heel erg (geen middenweg). Zelf heb ik meer het idee of de koppeling soms niet volledig terugkomt als je het pedaal loslaat en dus ergens blijft hangen.

JanGroen

Geplaatst door JanGroen (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Panda? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4040 (290) PRO, 10 jaar geleden

Druklager droog.....komt dan niet geheel terug.
maar de koppelingsplaat zelf komt er ook aan dan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Panda of stel zelf een nieuwe vraag.