Fiat Cinquecento: Verwarming en verbruik

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0.900

Hallo, ik rijd een tijdje met een cinquecento, meestal op provinciale wegen dus vaak niet harder dan 90 km/u. Mijn verbruik komt niet verder dan 1/17. Ik dacht dat dat toch beter moest kunnen. Ik rij ruim 130km per dag.
Verder is het zo als de buitentemp tegen het vriespunt komt, wordt de kachel niet zo warm als normaal. Zeg maar gewoon dat hij lauwe lucht blaast. Ook als ik even voor een stoplicht sta, wordt het aanzienlijk kouder. Wat kan er zijn en hoe kan ik dingen controleren? Bij hogere temp wordt de kachel gewoon warm en moet ik altijd de schakelaar terug zetten omdat het anders te warm wordt in de auto. Ik heb geen motortemp. meter.

Gr. Remy

Remyautos

Geplaatst door Remyautos (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Cinquecento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

B1000 (0), 10 jaar geleden

beste remy

controleer eerst of er genoeg koelvloeistof aanwezig is staat op het tankje aangegeven peil moet bij koude motor tussen min en max staan. als dit goed is zou ik de thermostaat vervangen als je niet zelf kunt bij garage laten doen kosten valen mee.

kaleido 1 (1460) PRO, 10 jaar geleden

1 op 17 , gefeliciteerd , hoezo nog zuiniger , dan nog voorzichtiger met je rechter voetje , auto max uit laten rollen bij afremmen , banden harder oppompen , onderhoudsstaat optimaliseren , bij wind tegen achter een vrachtwagen gaan hangen enz.
Zou beginnen met koelvloeistofpeil te controleren , systeem te ontluchten , op kachelslang radiateur en thermostaathuis, en anders thermostaat vervangen.

moderator (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=kaleido 1]1 op 17 , gefeliciteerd , hoezo nog zuiniger , .[/quote]
1 op 20 is geen uitzondering bij deze. De thermostaat vervangen zal zeker een gunstige invloed hebben, zowel op de warmte in de auto als op het verbruik.

kaleido 1 (1460) PRO, 10 jaar geleden

Klopt , maar er zijn er meer die het niet halen .

moderator (0) PRO, 10 jaar geleden

Klopt ook omdat de meeste een defecte thermostaat hebben............

Remyautos (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor de reacties, koelvloeistof niveau is goed. Dus termostaat maar eens laten vervangen.
Ik laat het nog weten....

Remyautos (0), 10 jaar geleden

Na vervangen van thermostaat wordt het weer lekker warm in de auto en de eerste tank benzine opgereden met 1:20!
Bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.