Fiat Doblo: dashboardverlichting

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 - 66kW

Het instrumentenpaneel in het dashboard van de Doblo 2012 is nogal donker en moeilijk zichtbaar als er weinig omgevingslicht is. Daarom heb ik een bijkomende LEDverlichting geplaatst, voorlopig aangesloten op de stekkerdoos (sigaretaansteker). Voor een de definitieve aansluiting, zou ik het parallel willen aansluiten op de dagverlichting, zo worden de LEDs uitgeschakeld als ik de gewone verlichting 's avonds aanzet ('s nachts is de bijkomende verlichting te helder).
Kan iemand me zeggen waar ik het best spanning kan aftappen, liefs zo dicht mogelijk bij het dashboard, desnoods onder de motorkap?

Kaibigan

Geplaatst door Kaibigan (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Doblo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jeroenmonteyne (0) PRO, 10 jaar geleden

Je kan de lichtintensiteit van het instrumentenpaneel toch ook gewoon aanpassen?

Kaibigan (0), 10 jaar geleden

Sorry voor de late reactie op je antwoord, maar ik dacht dat er een mail ging komen als er antwoord was.
Probleem is dat het instrumentenpaneel niet verlicht wordt als de dimlichten niet branden. Bij Citroën is dit bijvoorbeeld wel het geval en daar heb ik dit probleem niet. Hoe kan de verlichting van het instrumentenpaneel werken zonder aansteken van de buitenverlichting, eventueel samen met de dagverlichting?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Doblo of stel zelf een nieuwe vraag.