Fiat Ducato: stuurhuis ducato

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2500 tdi

Hallo,
Ik heb lekkage van het stuurhuis van mijn ducato. Verder doet de bekrachtiger het alleen als ik een beetje gas geef en dus wat extra toeren maak. De garage vertelde dat het pompje mogelijk wat te klein is voor het zware stuurhuis dus dat extra toeren normaal is. Ik heb wel een zware ducato (18 kuub, laden tot 4500, tandemas) maar toch denk ik dat hij ook bij stationair lopen gewoon bekrachtiging moet hebben.
Nu die lekkage geconstateerd is denk ik eigenlijk dat een stuurhuis revisie onoverkomelijk is. Ik wil het stuurhuis wel demonteren en wegbrengen maar misschien is het ook mogelijk dit zelf te doen. Heeft iemand hier ervaring mee of tips hoe dit aan te pakken.
Verder even voor de duidelijkheid : moet ik uit laten lijnen nadat ik het stuurhuis weer gemonteerd heb of is aftekenen voldoende?

gp-campers

Geplaatst door gp-campers (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

bieuwke (0) PRO, 10 jaar geleden

Dit is niet zelf te doen.Nieuwe pomp 300,en stuurhuis 500.Succes,en opnieuw uitlijnen.

gp-campers (0), 10 jaar geleden

Oke thanks.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.