Fiat Stilo: climate control/klimaat controle probleem

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Ik heb een Stilo gekocht en loop tegen het volgende probleem aan: De klimaat controle maakt het eerst heel warm in de auto en gaat (nadat het bijna een sauna geworden is) daarna afkoelen tot de juiste temperatuur. Ik heb dan ook een tikkend geluid in het dashboard. Ik start daarom meestal met de temperatuur op 16 graden en ga, zodra hij met afkoelen begint, langzaam omhoog met de temperatuur. Maar dit blijft onhandig en ik denk dat het het verbruik ook niet ten goede komt...

Ik heb de reset functie uitgevoerd (auto en mono button ingedrukt houden) en dan telt hij aan de bestuurderszijde netjes af naar 00, maar aan de bijrijderszijde knippert hij op 01. Daarnaast klinkt er dan een ratelend geluid uit het dashboard. Nu heb ik begrepen dat dit betekent dat de reset procedure aan die kant niet kan worden uitgevoerd. Maar is er iemand die me kan vertellen wat ik kan doen om het probleem op te lossen?

Sensi1310

Geplaatst door Sensi1310 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Stilo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 10 jaar geleden

Climat controle uit laten lezen , op foutmeldingen.

TheoStek (0) PRO, 10 jaar geleden

stelmotor zit vast of is defect.

Sensi1310 (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor de reacties. Ik zal eens even verder zoeken naar de stelmotor. Ik heb namelijk al contact gehad met de fiat dealer en die geeft aan niet bekend te zijn met het probleem. De auto is natuurlijk al wat ouder en ik wil voorkomen dat ik straks meer aan onderzoek en reparatie kwijt ben dan de aanschafwaarde :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Stilo of stel zelf een nieuwe vraag.